Metro-portal.hr

objavljeno 31.03.2011. 10:32:30
POČELO JE RUŠENJE

Južni Tripoli zasut bombama

Službena libijska novinska agencija Džana izvijestila je da je bombardiran i jedan civilni cilj u Tripoliju, ne preciziravši o kojem je cilju riječ

Posljedice zračnog napada
Posljedice zračnog napada (YouTube)

Zrakoplovi međunarodnih koalicijskih snaga nastavili su u noći na četvrtak bombardirati ciljeve u Libiji, a glavne mete bili su južni dijelovi Tripolija, javile su agencije, prenosi Hina.

Zrakoplovi su nadlijetali predgrađe i jugoistočni dio Tripolija, a eksplozije su se čule i u području Salahedina, rekao je za France presse u telefonskom razgovoru očevidac s terena. Dodao je kako pretpostavlja da je glavna meta vojno uporište smješteno u tome području.

Službena libijska novinska agencija Džana izvijestila je da je bombardiran i jedan civilni cilj u Tripoliju, ne preciziravši o kojem je cilju riječ. NATO je u srijedu izvijestio kako je počeo s provedbom zapovijedi o zračnim akcijama.

Snage lojalne libijskome vođi Moameru Gadafiju u srijedu su preuzele kontrolu nad gradom Ras Lanufom te su nastavile napredovati prema Bregi, gradu udaljenom oko 80 km od Adždabije, koja je još pod kontrolom pobunjenika. Od 27. ožujka i Ras Lanuf je bio pod njihovom kontrolom.

31.03.2011. 10:32:30
http://metro-portal.hr/juzni-tripoli-zasut-bombama/57173/