Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2011. 15:48:23
DRUGI POKUŠAJ

Jurčić s Dinamom planira u Ligu prvaka

Nasljednik Vahida Halilhodžića najavio je i neke promjene u stručnom stožeru u kojem će mu prvi suradnik biti Tomislav Rukavina, a kondicijski trener Mario Komes

Krunoslav Jurčić
Krunoslav Jurčić (Ronald Goršić/CROPIX)

Novi trener Dinama Krunoslav Jurčić (42) izjavio je danas na prvoj konferenciji za novinare da je njegov glavni ovogodišnji cilj plasman u Ligu prvaka, piše Hina.

"Lijepo je kada prvi put dođete u tako veliki klub kao što je Dinamo, ali je još ljepše kada vas po drugi puta u kratkom vremenu pozovu da vodite klub. Zato velika zahvala svim članovima Izvršnog odbora kluba koji su me jednoglasno izabrali, a posebice izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću koji je biranim riječima govorio o mojim trenerskim i ljudskim karakteristikama", kazao je Jurčić.

Nasljednik Vahida Halilhodžića najavio je i neke promjene u stručnom stožeru u kojem će mu prvi suradnik biti Tomislav Rukavina, a kondicijski trener Mario Komes.

"Ma to i je zapravo moj stručni stožer iz prvog mandata koji je pojačan za Marija Tota, i nemam razloga to puno mijenjati, iako bi neki ljudi mogli dobiti i neke druge zadaće", rekao je Jurčić, koji će već 14. lipnja povesti momčad na pripreme.

"Zasad još nemam nikakvo konkretno ime koje bih vam moga navesti kao pojačenje, ali nije tajna da razgovaramo sa nekoliko igrača kojim bi pojačali zadnju liniju. U momčadi koja je u Varaždinu osvojila Kup pola je igrača koji nisu igrali kod mene, ali sam kod njih vidio silnu energiju koju ćemu kroz trenažni proces nastojati usmjeriti u pravom pravcu", rekao je Jurčić, koji je s Dinamom u sezoni 2008/09. osvojio dvostruku krunu, a u sezoni 2009/10. prvenstvo.

Novi Dinamov trener kazao je da će u subotnjem finali Lige prvaka navijati za Manchester, a govoreći o sutrašnjem finalu Lige prvaka između Barcelone i Manchester Uniteda, naglasio je: "S pozicije trenera interesantno mi je promatrati hoće li se pojaviti neka momčad koja će se moći suprostaviti Barceloni. Po meni, puno će toga ovisiti o sudačkom kriteriju, odnosno dopuštanju malo oštrije duel igre. Ako sudački kriterij bude kao u finalu španjolskog Kupa kralja, onda Manchester ima izgleda, ali ako Barcelona uspostavi svoju tečnu pas igru onda nema momčadi na svijetu koja može zaustaviti taj precizni stroj Pepe Guardiole, koji nije od jučer nego se godinama pažljivo slagao i usavršavao"

27.05.2011. 15:48:23
http://metro-portal.hr/jurcic-s-dinamom-planira-u-ligu-prvaka/59347/