Metro-portal.hr

objavljeno 09.07.2012. 15:13:00
KOMORNA GLAZBA

Julian Rachlin i prijatelji po dvanaesti put u Dubrovniku

Ovoga rujna će se ipak održati dvanaesti po redu Festival komorne glazbe Julian Rachlin i prijatelji

Julian Rachlin ipak ponovno u Dubrovniku
Julian Rachlin ipak ponovno u Dubrovniku (Arhiva)

Pod pokroviteljstvom turističke grupacije Valamar, u Dubrovniku će se od 6. do 8. rujna dvanaestu godinu zaredom održati festival komorne glazbe „Julian Rachlin i prijatelji". Donoseći tri koncerta u vikendu vrhunske komorne glazbe, na svojim tradicionalnim pozornicama - u Kneževom dvoru i u Jezuitskoj crkvi, festival će iznova ugostiti najpriznatije umjetnike iz svijeta komorne glazbe, koji su i prethodnih godina pohodili  Dubrovnik.

U četvrtak, 6. rujna djela Johanna Sebastiana Bacha, Dmitrija Shostakovicha i Franza Schuberta izvest će osnivač i umjetnički direktor festivala Julian Rachlin te Mischa Maisky, Sophie Rachlin, Torleif Thedeen, Boris Browtsyn i Lawrence Power.

U petak, 7.rujna dubrovačkoj publici će se predstaviti dvoje uglednih svjetskih vokalnih solista: američki bariton Thomas Hampson i austrijska mezzosopranistica Angelika Kirchschlager, koji će prvi put nastupiti na festivalu, u iznimnoj večeri „Lieder" kompozicija, uz glasovirsku pratnju glasovitog Itamara Golana i violinsku pratnju maestra Rachlina.

U subotu, 8. rujna na programu su djela Johannesa Brahmsa, Antonina Dvoraka i Ludwiga van Beethovena, a interpretirat će ih umjetnici svjetskog glasa i dugogodišnji sudionici festivala: Itamar Golan, Radek Baborak, Mischa Maisky, Daniel Ottensamer i Julian Rachlin.

Ulaznice za festival u prodaji su putem interneta na www.rachlinandfriends.com, a Valamar je za sve posjetitelje ovog prestižnog festivala koji pristižu izvan Dubrovnika pripremio poseban paket u hotelu Tirena na Babinom kuku. U periodu od 2. do 9. rujna boravak u tom hotelu moguć je uz 15 posto popusta. Više informacija na web stranici hotela Tirena Hotel Dubrovnik

09.07.2012. 15:13:00
http://metro-portal.hr/julian-rachlin-i-prijatelji-po-dvanaesti-put-u-dubrovniku/72493/