Metro-portal.hr

objavljeno 17.08.2010. 16:40:00
JEDI, MOLI, VOLI

Julia Roberts o iščekivanom filmu "Jedi, moli, voli"

VIDEO - Julia Roberts u ulozi Liz Gilbert krenula je na put oko svijeta u potrazi za vlastitom osobnošću

Julia Roberts
Julia Roberts (Wikipedia/Getty Images)

U filmu koji je snimljen prema istoimenoj knjizi "Jedi, moli, voli" Julia Roberts putuje svijetom i uživa u najfinijim lokalnim specijalitetima. Redatelj Ryan Murphy u šali je izjavio da je glumica za vrijeme snimanja dobila pet kilograma, pogotovo u Italiji, ali Julia tvrdi da to nije sasvim točno: "Udebljala sam se nešto manje od toga, ali moram priznati da sam uživala u svakom obroku. Svi su mi rekli da će kilogrami nestati kad nakon Italije stignemo u Indiju, no to se nije dogodilo."

Roberts i Murphy film su snimali kronološkim redoslijedom, što se u Hollywoodu smatra pravim luksuzom. Kako bi vjerno prikazali putovanje Liz Gilbert, snimanje je počelo u New Yorku, nastavilo se u Rimu i Indiji, a završilo na Baliju. Uloga se pokazala vrlo intenzivnom za Juliju Roberts: "Knjiga je prepuna bogatih iskustava i dubokih emocija. Na pojedinim lokacijama sam se i sama osjećala kao Liz."

Eat pray loveGlumica je privatno u sretnom braku i ima troje male djece, što joj je pružalo osjećaj ugode za vrijeme snimanja filma u kojem je utjelovila osobu koja traži samu sebe: "Jako mi je drago što imam ispunjen život. Bilo mi je lakše otići sa seta i tumačiti ulogu, kada sam znala da me kod kuće čeka obitelj, da smo svi na okupu i da je sve u redu."

Kulinarski doživljaji

Kao što se iz naslova knjige/filma može naslutiti, velika važnost na snimanju pridavala se hrani. Sva jela koja se prikazuju pripremljena su od najsvježijih namirnica: "Imam osjećaj da sam pojela beskonačne količine hrane. Sjećam se špageta s jednostavnim umakom od rajčice. Mislim da sam pojela šest tanjura."

Međutim, kulinarsko iskustvo koje joj se najviše urezalo u pamćenje, nije se dogodilo u Rimu. "U osam sati ujutro smo u Napulju snimali scenu s pizzom. Dan mi je počeo s osam velikih komada pizze, koje sam pojela u 45 minuta. Bila je jako fina, ali mi se okus naglo pokvario nakon sedmog komada. Mislim da sam prebrzo jela. Bila je to loša ideja."

Na snimanju u Rimu Julia je upoznala i Liz Gilbert koja ju je odmah oduševila: "Malo sam se bojala upoznavanja, nisam znala kako će to utjecati na moju glumu. Srećom, upoznale smo se tek kada smo snimili skoro pola filma pa nisam značajnije mogla mijenjati interpretaciju. Liz je prekrasna osoba." Saznajte više o Liz Gilbert >>Duhovno putovanje za sve koji žele bolji put

Piše: Ned Ehrbar/Metro World News
17.08.2010. 16:40:00
http://metro-portal.hr/julia-roberts-o-iscekivanom-filmu-jedi-moli-voli/46313/