Metro-portal.hr

objavljeno 01.07.2012. 13:28:38
FZFF

Juan i živi mrtvaci u ljetnom kinu Tuškanac

U sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala stiže iznenađenje kubansko-španjolske koprodukcije o zombijima

Na premijeru stiže i glumac Jazz Vila
Na premijeru stiže i glumac Jazz Vila (FZFF)

Nekoliko stupnjeva hladnija Ljetna pozornica na Tuškancu, odlična crna komedija UBOJICA JOE i intrigantni triler MALE SMRTI u subotu je privuklo mnoštvo gledatelja drugog dana Fantastic Zagreb Film Festivala. Ljetno kino Tuškanac, Cineplexx Centra Kaptol i Kino Europa poprište su fantastičnih trilera, komedija, SF-a i srodnih ostvarenja filmske fantastike.

U osam festivalskih dana posjetitelji imaju prilike pogledati više od 25 intrigantnih filmova, a jučer je započeo i HBO maraton IGRA PRIJESTOLJA, cijela druga sezona koja se u Kinu Europa besplatno prikazuje i danas. U Cineplexxu je u subotu prikazan 3D visokobudžetni kineski spektakl LETEĆI MAČEVI ZMAJEVIH VRATA sa slavnim Jet Lijem u ulozi odmetnika u vrijeme dinastije Ming.

Večeras: Filmsko iznenađenje godine kubanski JUAN I ŽIVI MRTVACI te Coppolin TWIXT u 3D

U 23:30 sati na Ljetnoj pozornici Tuškanac prikazat će se film JUAN I ŽIVI MRTVACI (JUAN DE LOS MUERTOS) a projekciji će prisustvovati i španjolski glumac Jazz Vila koji nam je stigao iz Madrida, a u filmu tumači jednu od glavnih uloga. JUAN I ŽIVI MRTVACI prvi je kubanski zombie film (u kubansko-španjolskoj koprodukciji), a radnja se odvija tijekom proslave 50 godina Castrove "kulturne" revolucije. Besramno zabavan te urnebesno politički provokativan festivalski hit iz karipskog komunistickog raja snimljen je u Havani.

Nakon projekcije posjetitelje večeras očekuje i Kubanski party u Fantastic Loungeu uz originalne kubanske cigare i druženje sa slavnim glumcem. Ljubitelji legendarnog Francisa Forda Coppole (Kum, Apokalipsa danas) s nestrpljenem očekuju njegov 3D TWIXT koji je na programu danas u 21:30 sati u Cineplexxu centar Kaptol. To je prvi horor slavnoga filmaša nakon Dracule iz 1992. godine, ali i povratak korijenima kada je kao mladac snimao filmove strave za legendarnog Rogera Cormana, koji fino balansiran između crnohumornog trilera i gotičke misterije, nedvosmisleno inspiriran spisateljskom magijom Edgara Allena Poea.

01.07.2012. 13:28:38
http://metro-portal.hr/juan-i-zivi-mrtvaci-u-ljetnom-kinu-tuskanac/72332/