Metro-portal.hr

objavljeno 01.10.2010. 15:28:17
NEĆE DATI OSTAVKU

Jovanović opovrgao da je nasrnuo na Matušića

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović opovrgnuo je danas tvrdnje da je nakon sinošnje HTV-ove emisije "Otvoreno" fizički nasrnuo na HDZ-ovca Franu Matušića

Željko Jovanović
Željko Jovanović (Youtube)

Jovanović tvrdi da ga je Matušić sinoć osobno vrijeđao, a ostavku na funkciju predsjednika Nacionalnog vijeća za suzbijanje korupcije neće dati. "Naravno da je to pretjerano. Ni moja stranka ni ja ne rješavamo političke razmirice fizičkim obračunom", rekao je Jovanović novinarima u Saboru.

Prepričao je da ga je Matušić osobno uvrijedio nazivajući ga (Jovanovića) "nenormalnom budalom". "Kako sam bio iznenađen da zastupnik Hrvatskog sabora na taj način razgovara s kolegom, ja sam mu se približio i zamolio da ponovi to što je rekao i to je cijela priča", tvrdi Jovanović.

Na opasku da svjedoci govore da se Matušiću unio u lice, Jovanović je ponovio da je HDZ-ova zastupnika samo zamolio da ponovi ono što je rekao, a da su nakon toga novinarke Anita Malenica i Dijana Čuljak "više duhovito rekle, 'Dajte dečki, gotova je emisija'".

"Nakon toga smo se razišli. Naglašavam da nikakvog fizičkog obračuna niti mogućnosti za fizički obračun, bar što se mene tiče, nije bilo", ustvrdio je Jovanović.

Na zahtjev HDZ-a da podnese ostavku na funkciju predsjednika Nacionalnog vijeća za suzbijanje korupcije, Jovanović je uzvratio da se ponosi svojim radom te da ne namjerava podnijeti ostavku.

"Ponosan sam na svoj rad i, ne da neću dati ostavku, nego ću raditi još intenzivnije, još beskompromisnije u razračunavanju s korupcijom, iz bilo koje stranke ona dolazila", rekao je te dodao da će, ako ga HDZ-ova većina odluči smijeniti, "to biti najbolji dokaz koliko se boje istine o kojoj govori". (hina/metro-portal)

01.10.2010. 15:28:17
http://metro-portal.hr/jovanovic-opovrgao-da-je-nasrnuo-na-matusica/49062/