Metro-portal.hr

objavljeno 18.05.2010. 17:26:18
VLADIMIR ŠEKS:

Josipovićev istup je izvan okvira parlamentarne demokracije

Josipoviću savjetujem da se drži Ustava i ustavnih ovlasti, rekao je Šeks komentirajući predsjednikovu izjavu o slučaju odvjetnika Nobila

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt.tv)

Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks odbacio je danas tvrdnje predsjednika Ive Josipovića da je s kolegama iz vrha HDZ-a "isprovocirao postupke Hrvatske odvjetničke komore" u slučaju Ante Nobila, ocijenivši da je Josipovićev istup "izvan okvira parlamentarne demokracije".

"Josipoviću savjetujem da se drži Ustava i ustavnih ovlasti. Kao predsjednik bi trebao znati svoja prava i obveze", kazao je Šeks novinarima u Saboru, komentirajući Josipovićevu tvrdnju da je HOK disciplinski postupak protiv odvjetnika Nobila pokrenuo nakon poticaja iz politike te izjavu da je začuđen reakcijom "tri istaknuta člana vladajuće stranke koji su isprovocirali postupke HOK-a".

Šeks objašnjava da je kao zastupnik dužan iznositi svoje mišljenje i ocjene.

"Ništa što izlazi izvan okvira parlamentarne demokracije, a istup Josipovića je izvan parlamentarne demokracije, neće me spriječiti u tome", rekao je.

Šeks tumači i da nije isprovocirao nikog i ništa, nego da je samo iznio svoje mišljenje o kršenju odvjetničke etike, pritisku na pravosuđe i vladajuću stranku.

"Neka Josipović izvoli shvatiti da je on predsjednik Republike u sustavu parlamentarne demokracije", poručio je. (hina/metro-portal)

18.05.2010. 17:26:18
http://metro-portal.hr/josipovicev-istup-je-izvan-okvira-parlamentarne-demokracije/40326/