Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2010. 17:54:02
UKLONITI PREPREKE

Josipović traži rezultate vladinih gospodarskih mjera

POGLEDAJTE VIDEO - Predsjednik kaže da se popis mjera zasad nalazi samo na papiru te da ulazak u EU neće riješiti hrvatske gospodarske probleme

(Davor Pongračić/Cropix/Infopunkt)

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas na poslovnom ručku američke gospodarske komore "AmCham Lunch", kako očekuje što skorije ostvarenje programa za gospodarski oporavak vlade, s obzirom da je ''popis mjera samo na papiru".

Josipović je u govoru pred gospodarstvenicima i članovima komore ponovio da podupire vladin program, ali je istaknuo da nedostaje strategija razvoja, te da su problemi za povoljniju poduzetničku klimu u sustavu i političkoj volji za njezino poboljšanje. Ipak, izrazio je optimizam jer postoji politička volja da se provedu nužne reforme i uklone prepreke za neposredna inozemna ulaganja.

Predsjednik je dodao da je vrijeme za greenfield investicije u Hrvatskoj, jer je vrijeme stranih ulaganja u kupovinu hrvatske imovine doseglo limit.

Između ostaloga je našao sličnosti Hrvatske i Grčke, i to kada se radi o prekomjernoj ravnoj potrošnji, te ocijenio kako sam ulazak u EU neće riješiti sve hrvatske gospodarske probleme.

Na pitanje članova američke gospodarske komore o tome razmišlja li o izmjenama ustava, kako bi predsjednik dobio ovlasti za provođenje gospodarske politke, Josipović je odgovorio niječno. Naglasio je da je gospodarska politika u nadležnosti vlade, da će on sve dobre poteze podržati, ali se neće ustezati i kritizirati loše odluke. (Infopunkt/metro-portal)

12.05.2010. 17:54:02
http://metro-portal.hr/josipovic-trazi-rezultate-vladinih-gospodarskih-mjera/39874/