Metro-portal.hr

objavljeno 31.12.2012. 04:29:00
TAKO JE

Josipović protiv pomilovanja Čačića

Upitan za komentar oko nagađanja da bi se Čačič nakon odsluženja kazne mogao vratiti u vladu, Josipović je rekao da je svatko tko je odslužio kaznu građanin sa svim pravima

Josipović nije za pomilovanje Čačića
Josipović nije za pomilovanje Čačića (Arhiva)

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je večeras štetnim špekuliranja u javnosti o mogućem pomilovanju bivšeg prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića, dok se odlučuje hoće li u Hrvatskoj izdržavati zatvorsku kaznu na koju ga je osudio sud u Mađarskoj zbog izazivanja prometne nesreće.

Šteti špekulirati da će ga se osloboditi od kazne, bilo pomilovanjem, bilo drugačijom presudom domaćeg suda, rekao je predsjednik u razgovoru za Temu dana HTV-a.

"Koja bi to država pristala na izvršenje svoje kazne na način da ta kazna ne bude izvršena", upitao je Josipović, dodavši da treba pustiti pravosuđu da odradi svoj posao.

Kad je riječ o mogućem pomilovanju, što je u nadležnosti predsjednika Republike, Josipović je rekao da će Čačić imati potpuno jednaki tretman kao i svaki drugi građanin.

Upitan za komentar oko nagađanja da bi se Čačič nakon odsluženja kazne mogao vratiti u vladu, Josipović je rekao da je svatko tko je odslužio kaznu građanin sa svim pravima. Dodao je da je Čačić bio vrlo istaknut u vladajućoj koaliciji ali i da će vladajuća koalicija morati dobro razmisliti kako bi javnost na to reagirala.

Govoreći o mogućnosti vlade nacionalnog jedinstva koju spominju mediji, rekao je da nema potrebe ni uvjeta za to jer takvo što može izaći samo iz parlamentarne situacije, što trenutno, rekao je, nije slučaj.

31.12.2012. 04:29:00
http://metro-portal.hr/josipovic-protiv-pomilovanja-cacica/75720/