Metro-portal.hr

objavljeno 05.04.2014. 08:37:00
DA?

Josipović priprema prijedlog novog Ustava

U Uredu predsjednika održana je prva sjednica Stručnog povjerenstva Predsjednika Republike za ustavna pitanja, koje bi trebalo pripremiti projekt novog ustava

Josipović u ofenzivi
Josipović u ofenzivi (Arhiva)

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika RH, u sastavu Povjerenstva su istaknuti ustavnopravni stručnjaci-profesori ustavnog prava: Arsen Bačić, Petar Bačić, Sanja Barić, Zvonimir Lauc, Robert Podolnjak,Branko Smerdel te Đorđe Gardašević. Povjerenstvo, uz ostalo, ima zadaću pripremiti projekt novog Ustava koji će Predsjednik Republike, kao Ustavom ovlašteni predlagatelj, ponuditi Hrvatskom saboru na raspravu i na moguće usvajanje.

U radu Povjerenstva na pripremi projekta sudjelovat će po pojedinim pitanjima i predstavnici političkih stranaka, stručnjaka s različitih područja te nevladine organizacije. Očekuje se da će rad na projektu trajati oko godinu dana.

Riječ je o inicijativi predsjednika Republike Ive Josipovića koju je već iznio u javnost, a u subotu u podne u Uredu predsjednika RH održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o cilju i načinu rada Povjerenstva.

Isto tako, s obzirom da je prošlo godinu dana od sjednice Vijeća za socijalnu pravdu, na kojoj je Predsjednik Republike objavio svoje preporuke za smanjenje siromaštva i dužničke krize građana, na sutrašnjoj konferenciji za novinare bit će riječi i o tome što je napravljeno u godinu dana na tom planu, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

05.04.2014. 08:37:00
http://metro-portal.hr/josipovic-priprema-prijedlog-novog-ustava/84216/