Metro-portal.hr

objavljeno 30.05.2010. 22:52:59
MILORAD PUPOVAC

Josipović otvara vrata novoj hrvatskoj politici u BiH

Hrvatski predsjednik završio je u nedjelju navečer svoj dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/CROPIX)

Zaključujući dojmove svog drugog posjeta BiH, Josipović je istaknuo da je osjetio "dobro i nadu, nešto više od nacionalne vjerske i stranačke pripadnosti".

"U razgovoru s ljudima, Hrvatima, Srbima i Bošnjacima, prepoznali smo nadu. Dužnost je svih nas javnih i vjerskih službenika da ne dopustimo da se ta nada ugasi", rekao je Josipović.

"To možemo tako da svaki dan učinimo barem malo da tu iskru činimo stalno plamtećom", istaknuo je hrvatski predsjednik.

Josipovićevu politiku pomirenja i odlazak na mjesta stradanja pripadnika sva tri naroda u BiH podržali su predstavnici hrvatskih političkih stranaka i saborski zastupnici koji su ga pratili tijekom boravka u RS.

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac smatra da je Josipović s dva posjeta BiH učinio nešto što nije napravio ne samo njegov prethodnik Stjepan Mesić nego nije napravio dosad nitko.

"Josipović otvara vrata novoj hrvatskoj politici u BiH, odnosima između naroda i građana BiH, kao i među državama u regiji", rekao je Pupovac.

On smatra da je posjetom mjestima stradanja civilnih žrtava konačno učinjeno ono što će ljudima omogućiti da počnu razlikovati zločince i politike koje su ih omogućile, i one kojima se treba klanjati. (hina/metro-portal)

30.05.2010. 22:52:59
http://metro-portal.hr/josipovic-otvara-vrata-novoj-hrvatskoj-politici-u-bih/41325/