Metro-portal.hr

objavljeno 04.09.2011. 20:37:00
PREPUCAVANJA

Josipović odbacio Jacine optužbe kao predizbornu manipulaciju

Premijerka je predsjedniku najviše zamjerila to što je na festival u Požegi kao svog izaslanika poslao Igora Dragovana, glavnog tajnika SDP-a

Fotografija vijesti

Predsjednik Ivo Josipović odgovorio je na premijerkine oštre kritike o tome da pomaže ostvariti „projekt crvene Hrvatske" i zaključio kako se tu radi isključivo o predizbornoj manipulaciji, piše Hina.

Premijerka je predsjedniku najviše zamjerila to što je na festival u Požegi kao svog izaslanika poslao Igora Dragovana, glavnog tajnika SDP-a.

"Riječ je o manipulaciji. To je najvidljivije iz činjenice da je u isto vrijeme kilometar i pol dalje bio drugi festival gdje sam isto imao izaslanika iz vladajuće koalicije, njenu bivšu potpredsjednicu vlade Đurđu Adlešič, kojoj sam zahvalan da je bila ondje", izjavio je Josipović novinarima u pauzi Balkanskog prvenstva u preponskom jahanju na zagrebačkom Hipodromu.

Hrvatski predsjednik podsjetio je kako su ovih dana njegovi izaslanici bili i župan Sanader, ministar obrane Božinović i drugi te da jako pazi na taj balans i da će tako činiti i nadalje.

Ocijenio je da premijerkin "projekt manipulacije" nije dobar. "I zato se na njega više neću referirati jer me zapravo nije ni briga što gospođa premijerka misli o mojim izaslanicima", kazao je Josipović ponovivši da će danas zadnji put imati referencu na sličnu ideju gospođe premijerke.

Također je istaknuo kako se ne može iščuditi da u vrijeme kada Hrvatska ima tako strašne gospodarske probleme, nezaposlenost, kada su ulaganja pala za 10 puta, a bruto domaći proizvod raste za minornih jedan posto, premijerka koja vodi gospodarstvo u ime države nema pametnijeg posla nego prebrajati njegove izaslanike po raznim lokalnim festivalima.

"Posebno u predizbornoj godini očekujem i od premijerke i od oporbe, koja se bori za povjerenje građana, da se koncentriraju na bitne stvari, na gospodarstvo, jer ih to narod pita i to očekuje, a ne da broje je li izaslanik na nekom festivalu ili konjičkom natjecanju iz ove ili one stranke", kazao je Josipović.

Štoviše, dodao je, do sada od gospođe premijerke na ova ključna pitanja nisam čuo neki odgovor osim kukanja zašto moj izaslanik jest ovaj ili onaj tako da bih rekao da ako su ovi s jedne strane kukuriku 'koalicija', onda je opcija koju do sada prezentira premijerka pomalo 'kukulele' opcija. Bojim se da ćemo, ako se ovako nastavi, svi imati 'kukulele'. Zato, molim koncentrirajmo se na bitne stvari, apelirao je Josipović.

04.09.2011. 20:37:00
http://metro-portal.hr/josipovic-odbacio-jacine-optuzbe-kao-predizbornu-manipulaciju/62897/