Metro-portal.hr

objavljeno 16.01.2010. 14:00:06
IZMIŠLJENA AFERA

Josipović: Moje je pravo znati tko će uz mene biti 24 sata na dan

Nije važno odaziva li se ta osoba na "vuk", "lisica" ili "tigar" već je važno da bude pravi profesionalac

(Goran Mehkek/CROPIX)
Novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas za Radio 101 kako kao štićena osoba ima pravo znati tko je odabran da bude s njim 24 sata dnevno.

"Ja profesionalizam ne negiram i ne tražim neke svoje ljude, nego od onih koji su raspoloživi tražim da vidimo tko je osoba koja će me štititi i koja na kraju nekim osobnim vrlinama i karakteristikama odgovara mom temperamentu", ustvrdio je Josipović, osvrćući se na spor sa ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom oko tjelohranitelja.

Napomenuvši kako ga ne zanima odaziva li se ta odabrana osoba na "vuk", "lisica" "tigar" ili neko drugo ime, rekao je kako mu je u prvom redu važno da to bude pravi profesionalac.

"Za to je zadužen Karamarko, a moje je da između profesionalaca, kojih je oko 700, pogledam koji odgovara mom profilu. To ne može napraviti gospodin Karamarko umjesto mene", ustvrdio je Josipović. Dodao je također kako misli da je cijela ta afera kreirana i nešto više od onoga što ona zaista realno jeste, te kako vjeruje da će idući tjedan biti postignuto dogovor oko njegove zaštite.

Govoreći o budućim putovanjima u inozemstvo u svojstvu predsjednika Republike Hrvatske, Josipović je rekao kako će inzistirati da svako njegovo putovanje ima jasan plan, zašto se ide i što konkretno treba napraviti. Poručio je gospodarstvenicima da ga ne zovu zbog kredita, ali da je tu ako bi im ikako mogao pomoći u afirmaciji na međunarodnom tržištu. (hina/metro-portal)

16.01.2010. 14:00:06
http://metro-portal.hr/josipovic-moje-je-pravo-da-znam-tko-ce-uz-mene-biti-24-sata-na-dan/30806/