Metro-portal.hr

objavljeno 04.03.2011. 20:27:00
ČUDI SE ČUDU

Josipović iznenađen Hebrangovim izjavama

HDZ će trebati razmotriti koje su to tendencije unutar stranke kad dva zastupnika govore protiv vladine politike, ocijenio je Josipović danas u Marinbrodu

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Goran Mehkek/CROPIX)

Komentirajući današnju ocjenu Andrije Hebranga, koji je tumačenja da je politika pomirenja predsjednika Josipovića pridonijela puštanju Tihomira Purde nazvao političkom nekorektnošću i klevetama, predsjednik Ivo Josipović je rekao kako se čudi toj izjavi gospodina Hebranga", jer politika pomirenja je i politika aktualne vlade", prenosi Hina.

Može li itko zamisliti da bi Purda bio pušten da Hrvatska vodi politiku koju zagovara Andrija Hebrang, upitao je predsjednik, istaknuvši kako je samo u okružju mira, razumijevanja i snošljivosti moguća suradnja državnih odvjetništava i pravosuđa.

"Može li itko zamisliti da bi Purda bio pušten da Hrvatska vodi politiku koju zagovara Andrija Hebrang", upitao je predsjednik ivo Josipović.

Čudim se gosopodi Hebrangu i Đakiću i njihovim izjavama, jer politika pomirenja je i politika aktualne vlade. HDZ će trebati razmotriti koje su to tendencije unutar stranke kad dva zastupnika govore protiv vladine politike, ocijenio je Josipović danas u Marinbrodu gdje je otvorio multikulturalni sajam "Ban Fest".

Kao zaslužnog predsjednik Josipović je istaknuo državnog odvjetnika Mladena Bajića, koji je, po njegovim riječima, donio hrabru odluku da prihvati kazneni progon, potom vrlo vješto predstavio dokaze koje je imala Hrvatska te cijeli postupak priveo sretnu svršetku.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang ocijeno je da politika pomirenja predsjednika Josipovića kriva za situaciju koja je pogodila Purdu te da je ta politika prvo na političkoj razini trebala zahtijevati ukidanje svih optužnica koje se temelje na izjavama u srbijanskim logorima i potpisima na temelju iskaza danih pod mučenjem. To nije učinio predsjednik Josipović i to je ono što mu zamjeram, izjavio je Hebrang na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

04.03.2011. 20:27:00
http://metro-portal.hr/josipovic-iznenadjen-hebrangovim-izjavama/56120/