Metro-portal.hr

objavljeno 03.10.2010. 17:25:01
NOVI POREMEĆAJI

Josipović: Gospodarska kriza u zemlji je kronična

Predsjednik Ivo Josipović nada se da će vladine mjere dovesti do poboljšanja, ali nije previše optimističan

Ivo Josipović
Ivo Josipović (Davor Pongračić/Cropix)

Predsjednik Ivo Josipović danas je na Rabu u izjavi za novinare ocijenio da je gospodarska kriza u zemlji kronična, te da je ne rješavamo kako bismo željeli. Izrazio je nadu da će mjere Vlade dovesti do boljitka, ali je naglasio potrebu opreza i reagiranja na moguće nove poremećaje.

Na pitanje o potrebi prijevremenih parlamentarnih izbora, Josipović je kazao da zbog svoje ustavne uloge nerado govori o tome. ''To je stvar parlamentarne situacije i odnosa među strankama, pa se tamo treba i rješavati'', rekao je.

Na pitanje o mogućem valu stečaja, kazao je kako je važno da stečaj, ako je i proglašen, donosi novi početak, a ne likvidaciju. Preporučio je da se reagira sanacijskim mjerama, čim se u nekoj tvrtki pojavi kriza.

Josipović je danas u Rabu razgovarao s predstavnicima gradske vlasti, te sudjelovao u radu skupa posvećenoga Marku Antunu De Dominisu. Međunarodni skup se održava u povodu 450. godišnjice rođenja toga hrvatskog teologa, znanstvenika i nadbiskupa rođenoga u Rabu.

Pokrovitelj skupa, predsjednik Josipović je obraćajući se sudionicima, ocijenio da je De Dominis bio ispred svoga vremena, te da je pokazao vrijednost vizionara. De Dominis je značajan za Hrvatsku, ali i za europsku povijest u cjelini, ustvrdio je Josipović, dodavši da je bio jedan od vodećih mislilaca svoga vremena. (hina/metro-portal)

03.10.2010. 17:25:01
http://metro-portal.hr/josipovic-gospodarska-kriza-u-zemlji-je-kronicna/49158/