Metro-portal.hr

objavljeno 05.11.2010. 14:39:00
ISKRIVLJAVANJE ČINJENICA

Josipović demantirao medijske napise iz Srbije da se nije ispričao žrtvama

Određeni mediji iz nekog razloga ne žele politiku pomirenja pa zato iskrivljavaju izrečene činjenice, smatra hrvtaski predsjednik

Boris Tadić i ivo Josipović
Boris Tadić i ivo Josipović (Danijel Soldo/CROPIX)

Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je danas da se u Paulin Dvoru ispričao srpskim žrtvama demantirajući pisanje nekih srpskih medija koji ga prozivaju za izostanak isprike. Predsjednik Josipović je nakon obilježavanja Dana Fakulteta političkih znanosti na novinarski upit komentirao medijske napise kako se on jučer za razliku od predsjednika Borisa Tadića nije ispričao žrtvama.

"Mislim da nisu dobro slušali, ponovno odgledajte snimku", poručio je Josipović. Ocijenio je da je riječ o iskrivljavanju činjenica onih medija koji iz nekog razloga ne žele politiku pomirenja. Riječ je o nedosljednosti istaknuo je, jer su do jučer pisali da nema pomirenja dok predsjednik Tadić ne dođe u Vukovar a danas se pitaju što je tamo tražio i zašto je došao. "Drago mi je što su takvi mediji ipak u manjini" istaknuo je. Jučerašnji posjet srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Vukovaru i Paulin Dvoru ponovno je ocijenio izuzetno uspješnim istaknuo je da Hrvatska zaslužuje dobre susjede kao što i oni zaslužuju dobru Hrvatsku.

Predsjednik je na novinarski upit komentirao i rastući euroskepticizam u hrvatskoj javnosti istaknuvši kako je zadaća svih relevantnih političkih subjekata da pripreme građane za europsku budućnost. "Uglavnom sve relevantne političke stranke ugradile su u svoj program europsku budućnost Hrvatske i sada je na njima da održe svoje obećanje, poručio je Predsjednik. (hina/metro-portal)

05.11.2010. 14:39:00
http://metro-portal.hr/josipovic-demantirao-medijske-napise-iz-srbije-da-se-nije-ispricao-zrtvama/50762/