Metro-portal.hr

objavljeno 17.04.2009. 13:17:42
ZAGREBAČKI 'BLOK'

Josip Kregar ima podršku HNS-a

Stajalište HNS-a je da Zagreb treba promjenu vlasti Bandić-Holjevac-Sanader.

(CROPIX)

Hrvatska narodna stranka - liberalnih demokrata podržat će Josipa Kregara, nezavisnog kandidata za gradonačelnika Zagreba, a sa svojom listom HNS će se natjecati za zagrebačku Gradsku skupštinu, izvijestili su danas čelnici HNS-a Vesna Pusić i Radimir Čačić.

"Stajalište HNS-a je da Zagreb treba promjenu vlasti Bandić-Holjevac-Sanader i naša je odgovornost da stanemo iza te promjene. To je važnije nego imati svog kandidata pod svaku cijenu", kazao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić na konferenciji za novinare u sjedištu stranke.

Naveo je da su u HNS-u ozbiljno razmatrali njegovu kandidaturu za gradonačelnika, ali da su nakon dogovora s Kregarom procijenili da Zagreb ima opciju za promjene i da glasove građanske opcije ne treba rasipati.

S time se složila i predsjednica Kluba zastupnika HNS-a Vesna Pusić. "Svi koji se pitaju hoće li moći glasovati za Čačića, odgovor je da će to moći i to na listi HNS-a za zagrebačku Gradsku skupštinu, što je kontrolni mehanizam izvršnoj vlasti, gdje je HNS i dosad bio jedina prava i prepoznatljiva alternativa politici koju je vodio Bandić", kazala je Pusić.

Čačić je dodao da u Gradskoj skupštini samo stranke mogu jamčiti i provedbu ideja i programa, a sve drugo moglo bi završiti propašću, kao što je to bilo u slučaju Branka Mikšića i Tatjane Holjevac u Zagrebu ili u slučaju 'liste Velog mista' u Splitu.

Dodao je da HNS nema problema sa SDP-om s kojim u gotovo svim županijama na lokalne izbore ide u koaliciji. "Problem je Bandić, a ne SDP", kaže Čačić.

Vesna Pusić je, na pitanje jesu li se ona i Čačić posvadili oko strategije izlaska na lokalne izbore u Zagrebu, odgovorila da se nisu posvadili i da će u politici trajati još najmanje toliko koliko i dosad, 20 godina.

Iz HNS-a također najavljuju da će na lokalnim izborima broj zastupnika u lokalnoj samoupravi povećati za 50 posto i doseći brojku od 900 predstavnika. (hina/metro-portal)

17.04.2009. 13:17:42
http://metro-portal.hr/josip-kregar-ima-podrsku-hns-a/16716/