Metro-portal.hr

objavljeno 19.09.2010. 11:07:46
NEDOPUŠTENA PAUZA

Jose Mourinho ljut na Real Madrid

Mourinho je ljut na čelnike Real Madrida koji mu ne dopuštaju da privremeno preuzme portugalsku reprezentaciju

Jose Mourinho
Jose Mourinho (Getty Images)

Jose Mourinho, portugalski nogometni stručnjak, kritizirao je čelnike Real Madrida zbog njihove zabrane da privremeno preuzme portugalsku reprezentaciju premda je u klubu svega nekoliko mjeseci.

"Ne razumijem zašto mi Real ne dopušta voditi reprezentaciju kada u terminu utakmica u Realu neću imati nikakvog posla. Za vrijeme ligaške pauze imat ću devet dana slobodno i mogao sam pomoći Portugalu," kazao je razočarani Mourinho.

Nakon što je Carlos Queiroz dobio otkaz, Portugalski nogometni savez (FPF) je ponudio Mourinhu da vodi reprezentaciju u iduće dvije utakmice uz kvalifikacijama za EP 2012. godine - protiv Danske 8. listopada, te četiri dana kasnije protiv Islanda.

>> Ja nisam Harry Potter, već samo trener

Mourinhu nije pomogla niti zamolba predsjednika FPF-a Gilberta Madaíla koji je telefonski nazvao predsjednika Reala, Florentina Pereza. Nakon što je cijela priča završila u novinama, oglasili su se i čelnici Reala.

"Nismo dobili nikakav službeni zahtjev iz FPF-a," kazao je direktor Jorge Valdano, te dodao: "Bilo bi neozbiljno da smo reagirali na napise iz novina. Svjesni samo da Mourinho želi pomoći Portugalu, no bilo bi nepošteno u cijeloj ovoj situaciji kriviti klub."

Portugal je otvorio kvalifikacije za EP 2012. godine neodlučenim ishodom protiv Cipra (4:4), te porazom od Norveške (0:1) i novi kiks posve bi udaljio Portugalce od europske smotre u Poljskoj i Ukrajini. (hina/metro-portal)

19.09.2010. 11:07:46
http://metro-portal.hr/jose-mourinho-ljut-na-real-madrid/48235/