Metro-portal.hr

objavljeno 12.06.2017. 16:29:00
FESTIVALI

Još deset dana do prvog R/verse Festivala na rijeci Mrežnici

Festivalska ulaznica omogućava ulaz na festival, četverodnevni kamping i parking i iznosi 170 kuna do 22. lipnja

Četiri dana na Mrežnici bez signala za mobitel
Četiri dana na Mrežnici bez signala za mobitel (Arhiva)

Prvi pravi ljetni bijeg iz gradova desit će se drugi dan ljeta, 22. lipnja, kada počinje produljeni, neradni vikend, a veliki broj zaljubljenika u glazbu i netaknutu prirodu odlučit će se za odlazak na prvi R/verse Festival (22.-25. lipnja 2017.) koji organiziraju ekipe Illectricity i MoDem festivala na spektakularnoj lokaciji uz samu rijeku Mrežnicu, u Donjem Primišlju pokraj Slunja.

Festival želi posjetiteljima ponuditi događaj koji bi na jednom mjestu spojio višednevni bijeg iz urbane i radne sredine u čarobnu prirodu, boravak u oslobađajućim uvjetima kampiranja pod vedrim nebom uz svu potrebnu infrastrukturu te s glazbom koja te blagodati dodatno podcrtava i raspiruje.

Nadomak festivalske lokacije nalazi se i nekolicina raskošnih parkova prirode među kojima se posebno ističu Plitvička jezera i Rastoke. Za one nemirnijeg duha, u samoj blizini je i najveći europski zipline, a moći će se spuštati Mrežnicom kajacima.

Festivalska ulaznica omogućava ulaz na festival, četverodnevni kamping i parking i iznosi 170 kuna do 22. lipnja. Na samoj festivalskoj lokaciji ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 200 kuna. U ponudi trenutačno ne postoje dnevne festivalske ulaznice, a važno je naglasiti kako sva djeca ispod dvanaest godina i u pratnji roditelja imaju slobodan ulaz te su dobrodošli i kućni ljubimci.

Među pedesetak glazbenika koji će tvoriti gotovo neprekidnu zvučnu techno/house/disco/electro/bass/hip-hop/d'n'b/juke/footwork kulisu nalaze se internacionalna i hrvatska imena kojima je zajednička kvaliteta i glazbena raznovrsnost. Za najkvalitetniji zvuk pobrinut će se partner festivala - Funktion-One soundsystem, a organizatori najavljuju i posebno ugođene dnevne, laganije glazbene setove te noćne dinamičnije setove s mističnim, hipnotičkim i psihodeličnim ritmovima. Među headlinerima se nalaze majstor i kolekcionar duba i minimalne elektronike Deadbeat, eklektična gospodarica plesnih podija i radijskih valova Eclar Fifi, španjolski Šveđanin kojeg je proslavio sirovi, iskonski house zvuk DJ Seinfeld te makedonski producent Herzel -jedan od najzanimljivijih projekata regionalne techno/acid/post dubstep scene s uspješnom internacionalnom karijerom.

Line-up sastavljen je i od pomno biranih i uzbudljivih glazbenih imena iz Hrvatske i susjednih država: iz Slovenije dolaze Aural Fiction, Žiga Murko i Softkinson, iz Austrije alllone i doze, Mađarsku predstavljaju BERGI, UFFALO STEEZ i Utero, Italiju Mental, Srbiju DJP i Lüle,  dok domaću scenu predstavljaju neki od najktivnijih i najuzbudljivijih DJ-eva i nastupa uživo:
Arboretum Kolektiv, Ivna Ji&Samo Tako, Koolade, Borut Cvajner, DJ Labud, Dubok, El Commando, lilacube, Pytzek i Mislav, Val Vashar, Qwerty, SZCH, 207, Brogy, Dots, Inchoon, Lovro Klop, Luka Eterović, OBERKULL, Radio Esplendor DJs, SapLeo, Shao, Sladoled, Vrle i članovi CFSN kolektiva.

R/verse Festival je ekološki osviješten, te pod boravkom u prirodi podrazumijeva ponašanje koje je u skladu s očuvanjem iste. Od smještajnih kapaciteta, na raspolaganju je kamping lokacija s potrebnom higijenskom infrastrukturom te s eko volonterima koji će pomagati sa smještajem. Hrana je osigurana, a u skladu s pravilima robinzonskog turizma - signala za mobitel nema!

LINE UP:
Deadbeat (BLKRTZ/DE)) // DJ Seinfeld (Lobster Fury/ESP) // Eclair Fifi (LuckyMe/UK) // Herzel - live (MK) // alllone (AT) // Aural Fiction (SLO) // Bergi (HU) // DJP (SRB) // doze (AT) // eDina (HU) // Softskinson (SLO) // Lüle (Kompleks) (SRB) // Mental (IT) // UFFALO STEEZ (HU) // Utero (HU) // Žiga Murko (SLO) // 207 // Arboretum Kolektiv // Borut Cvajner // Brogy // Dots // Dubok // El Commando // Feelipa // Funk Guru // Inchoon // Ivna Ji & Samo Tako - live // Koolade - live // DJ Labud // LilaCube // Lovro Klop - live // Luka Eterović // OBERKULL // phillipe // Pytzek & Mislav // Qwerty // Radio Esplendor DJs // SapLeo // Shao // Sladoled // SZCH // Val Vashar // Viatori // Vrle

VAŽNI LINKOVI:
ULAZNICE: www.entrio.hr/event/rverse-festival-2017-3971
FACEBOOK: www.facebook.com/riverse.festival.croatia
INSTAGRAM: www.instagram.com/riverse_festival_croatia
WEB: www.riversefestival.com

12.06.2017. 16:29:00
http://metro-portal.hr/jos-deset-dana-do-prvog-r-verse-festivala-na-rijeci-mreznici/105519/