Metro-portal.hr

objavljeno 01.06.2014. 13:27:00
MLJAC

Jogurtom protiv viška kilograma

Jogurt, bademi u razumnim količinama te obroci bez stresa sprječavaju prekomjernu tjelesnu masu, pokazala su istraživanja

Jogurt dva puta dnevno odnosi kilograme
Jogurt dva puta dnevno odnosi kilograme (Shutterstock)

Pretilost je pošast koja je zahvatila sve dijelove svijeta, a nedavno su znanstvenici iznijeli zastrašujuć podatak da je trenutno 2 milijarde ljudi na svijetu pretilo. Ne čudi stoga što svakodnevno dobivamo novu porciju savjeta kako se riješiti viška kilograma.

>> U tri dana do linije s jogurt dijetom >>

Tako španjolsko istraživanje tvrdi da je potrebno dva puta dnevno jesti jogurt kako bi se znatno smanjio rizik od pretilosti zbog učinka njegovih sastojaka na probavu, a s tim se slaže i bugarsko istraživanje. No, vrlo je važno detaljno pročitati deklaraciju, jer neki light jogurti imaju puno više kalorija od običnih zbog velike količine šećera u njima.

>> Jogurtom do vitke linije >>

Tako je jogurt, u kombinaciji s mediteranskom prehranom dobio titulu sjajnog dodatka prehrani koji smanjuje kilograme, a umjesto grickalica za međuobroke se preporučuje do 43 grama badema.

Za kraj, obrok treba jesti za stolom i u miru, jer na taj način smanjujemo razine stresa i zajedničkim obrokom pozitivno utječemo na pretilost djece.

01.06.2014. 13:27:00
http://metro-portal.hr/jogurtom-protiv-viska-kilograma/85354/