Metro-portal.hr

objavljeno 20.09.2010. 11:16:37
GITARSKI VIRTUOZ

Joe Satriani od listopada na europskoj turneji

Nama najbliži koncert Satriani će održati u Ljubljani, a Metro portal vam uskoro poklanja nekoliko ulaznica

Joe Satriani
Joe Satriani (Satriani)

U listopadu i studenom Joe Satriani će održati europsku turneju paralelno s izdanjem novog albuma.

Nama najbliže održat će koncert u susjednoj Sloveniji 10. studenog, u sportskoj dvorani Tivoli u Ljubljani, za koji smo pripremili našim čitateljima čak šest ulaznica koje ćete uskoro moći osvojiti u nagradnoj igri!

Satriani je u svijetu poznat kao jedan od tehnički najboljih gitarista u povijesti rock glazbe kojeg svi poštuju. Nakon što je snimio prvi album, "Surfing With The Alien" 1987 godine, zasluženo je primio velik broj priznanja za najboljeg solo gitarista, a bio je nominiran i za Grammyja, kao i još 13 puta nakon toga, međutim nikad ga nije osvojio.

250px-joesatriani2.jpg
Joe Satriani

Satriani sa 14 godina dobiva inspiraciju za sviranjem gitare nakon što je čuo Jimija Hendrixa. Prvi put uzima gitaru u ruke 1970. godine i to je početak njegove velike glazbene karijere. Joe Satriani 1974. godine studira s dvojicom velikih majstora modernog jazza, gitaristom Billyem Bauerom i pijanistom i skladateljom Lennijem Tristanom. Tehnički zahtjevan Lenni Tristan uvelike utječe na Satrijanijevo sviranje.

Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih, Satriani je bio učitelj gitare, a među njegovim najpoznatijim učenicima bili su Kirk Hammett (Metallica), David Bryson (Counting Crows), Kevin Cadogan (Third Eye Blind), Larry LaLonde (Primus), Alex Skolnick (Testament), Phil Kettner (Laaz Rockit), Charlie Hunter i Steve Vai. Međutim, istovremeno dok je druge podučavao sviranju i sam je svirao u nekoliko rock sastava.

satriani1.jpg
Joe Satriani

Surađivao je s Mickom Jaggerom, na njegovoj prvoj solo turneji. Satriani je svojom izuzetnom tehnikom privukao pažnju sastava Deep Purple, te 1994. godine postaje njihov prvi gitarist na turneji po Europi i Japanu. 

Godine 1996. osniva se projekt G3 kojeg je osmislio sam Satriani. Te godine na turneji sudjeluju Satriani, Vai i Eric Johnson. Joe Satriani i Steve Vai na turnejama koje slijede mijenjaju trećeg gitaristu pa tako s njima na veliko oduševljenje publike sviraju još i Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Kenny Wayne Shepherd, Robert Fripp, Patrick Rondat i mnogi drugi.

Prošle godine Satriani se udružuje sa Sammyjem Hagarom i Michaelom Anthonyjem (Van Halen) te Chadom Smithom (RHCP) te osnivaju grupu Chickenfoot. Njihov prvi album prošao je vrlo zapaženo, pa su od Classic Rock Magazina zaradili i epitet najboljeg benda 2009. godine.

Novi album Satrijanija uskoro bi se trebao naći u prodaji.

Ulaznice za koncert već su u prodaji na sljedećim pretprodajnim mjestima:

Slovenija:

City Park, benzinske postaje Petrola, Europark (Maribor), Kino Šiška, Vstopnice.com, Ekopol Celje,  blagajna Križank, Kompasove poslovnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovnice Big Banga, e-Študentski servisi, kiosci 3DVA, blagajna Hale Tivoli.

Telefonska prodaja: +386 01 42 05 000

Hrvatska:

Sustav Eventima

Cijene ulaznica:

Tribine: 34
Parter: 39

Datume ostalih koncerata europske turneje i ostale informacije potražite na www.satriani.com.

20.09.2010. 11:16:37
http://metro-portal.hr/joe-satriani-od-listopada-na-europskoj-turneji/48280/