Metro-portal.hr

objavljeno 22.09.2010. 18:23:00
NOĆNE MORE

Jezovita simbolika - što snovi govore o nama

Sanjate maske, crne ptice, kosture i provalije? Saznajte što vam putem sna pokušava reći vaša podsvijest

Snovi
Snovi (Shutterstock)

Snovi oduvijek fasciniraju čovječanstvo. Jedini ih pokušavaju što prije zaboraviti, dok drugi traže skrivenu simboliku i vjeruju da snovi govore mnogo o našoj podsvijesti. Izdvojili smo nekoliko čestih noćnih mora i potražili njihovo značenje. Ne zaboravite na našu sanjaricu u kojoj po abecedi možete pretraživati na stotine pojmova i saznati što se zapravo sanjali --- Sanjarica, sanovnik, tumač snova.

Zarobljeni i zavezani
U stvarnom životu se osjećate ugroženo od roditelja, partnera ili poslodavca. Čini vam se da ste zapeli u životu i ne vidite izlaz iz trenutne situacije. Smatrate se žrtvom.

Neobične maske
Osobe s maskom ukazuju na to da netko u stvarnom životu pokušava sakriti svoje pravo 'ja'. Maska simbolizira nevjeru ili laž te strah od istine. Odlaganje maske pokazuje da ste spremni reći ili čuti istinu.

>>Fascinantne činjenice o snovima

Crne ptice
Vrane i gavrani nagovještavaju nesreću ili neuspjeh. Crne ptice općenito simboliziraju mračne misli i unutrašnju borbu. Ako u snu ptice tjerate od sebe, znači da ste se u stanju suočiti sa strahovima.

Kostur
Rijetko se odnosi na osobu koja je preminula u stvarnom životu. Češće izražava potrebu za boljim razumijevanjem stvari i događaja, a ponekad ukazuje i na strah od vlastite smrti.

>>2000 ljudi sanjalo istog čovjeka

Pauk
Uglavnom se odnosi na strah od vezanja ili premoćnu majku koja se previše upliće u život djeteta. Plete mrežu i pokušava uloviti i zadržati plijen kako bi ga snažnije vezala uz sebe.

Lijes
Označava kraj jednog životnog razdoblja ili ljubavne veze. Nema izravne veze sa smrti.

>>Erotski snovi i njihovo značenje

Provalija
Odnosi se na teške situacije i probleme u stvarnom životu. Ako u snu samo stojite pred provalijom, vjerojatno ste očajni i uplašeni iz nekog razloga. Ako doista padate, osjećate se kao da ste podbacili. Provalija se može shvatiti i kao upozorenje da je potrebno ponovno razmisliti o nekim odlukama.

Progonitelj
Ako vas prati nepoznata osoba, moguće je da podsvjesno bježite od odgovornosti ili osjećaja da ste podbacili. Ukoliko vas prati vlastita sjena, zapravo bježite od traume iz djetinjstva.

22.09.2010. 18:23:00
http://metro-portal.hr/jezovita-simbolika-sto-snovi-govore-o-nama/48452/