Metro-portal.hr

objavljeno 26.06.2008. 00:56:47

Jezerinac recitirao Thompsona

Biskup Jezerinac
Biskup Jezerinac

Vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je misu zahvalnicu u prigodi Dana državnosti i blagdana Sv. Bone, zaštitnika Vukovara, u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u nazočnosti vjernika i polaznika Hrvatskoga vojnog učilišta ‘Petar Zrinski’ koji u Vukovaru slave završetak izobrazbe na hrvatskim vojnim školama.

Spomenuvši se velikih žrtava koje je Hrvatska podnijela u Domovinskom ratu za neovinost i slobodu, biskup Jezerinac izrecitirao je pjesmu Marka Perkovića Thompsona ‘Bijeli golubovi’.

- Bijeli križ opomenu šalje: Putniče stani, ni koraka dalje. Ovdje je palo golubova jato, a bili su za dom, bili samo za to. Pomoli se, onda dalje kreni. Na ovom su mjestu pali golubovi bijeli. S ognjem pakla tu su se sreli, ostala su polomljena krila, a bili su za dom spremni - izrecitirao je biskup Jezerinac.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u župnoj crkvi sv. Marka  na Gornjem gradu predvodio je euharistijsko slavlje kojem su nazočili hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader i članovi Vlade te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. (EPEHA/HINA) 

26.06.2008. 00:56:47
http://metro-portal.hr/jezerinac-recitirao-thompsonovu-pjesmu/9108/