Metro-portal.hr

objavljeno 25.04.2011. 20:36:57
KOMEMORACIJA ŽRTVAMA PARTIZANA

Jezerinac: Preko nevinih ljudi sudi se jednom cijelom narodu

Vojni ordinarij predvodio je u Dobranjama na području općine Cista provo misu za 136 žrtava koje su partizanske postrojbe ubile krajem 1944. godine

Fotografija vijesti

U propovijedi se osvrnuo i na haašku presudu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču rekavši da smo svjedoci neviđenoga svjetskog pravnog presedana.

"I danas smo svjedoci jednoga neviđenog svjetskog pravnog presedana, gdje se nevinim ljudima stavlja na teret ono što nisu učinili, a preko njih se sudi jednom cijelom narodu. No, baš Uskrs, i današnji uskrsni ponedjeljak neka nam dade snagu i vrati povjerenje u pravdu, kojoj se svi zajedno nadamo", riječi su msgr. Jezerinca koje prenosi Informativna katolička agencija (IKA).

Biskup Jezerinac podsjetio i na nevine žrtve koje su pobijene tijekom Drugoga svjetskog rata, ali i na brojne žrtve poraća, koji su, istaknuo je, "pobijeni samo zato što su bili hrvatski domoljubi". Današnja komemoracija u spomen na 136 žrtava koje su ubile partizanske postrojbe, održana je 15. godinu za redom - tradicionalno na uskrsni ponedjeljak.

Posmrtni ostatci tih žrtava ekshumirani su devedesetih godina prošloga stoljeća, a 2000. godine pokopani su u zajedničku grobnicu na groblju u Dobranjama gdje im je 2002. postavljen i spomenik.

 

25.04.2011. 20:36:57
http://metro-portal.hr/jezerinac-preko-nevinih-ljudi-sudi-se-cijelom-jednom-narodu/58145/