Metro-portal.hr

objavljeno 13.09.2013. 13:32:00
SJAJNO!

Jevgenij Kissin rasprodao Ljubljanu i Beograd, u Zagrebu ulaznica sve manje

U Zagrebu će izvesti Schubertovu Sonatu za glasovir u D-duru, D 850 (op.53), Sonatu za glasovir u gis-molu, op. 19, br. 2 'Sonatu-fantaziju'

Kissin sprema odličan koncert
Kissin sprema odličan koncert (Menart)

Koncerti u Ljubljani i Beogradu već su rasprodani, dok se za Zagrebački koncert, koji je ujedno i najveći u regiji, još uvijek može pronaći  koja karta. Kissinova ljubav prema Zagrebu i zagrebačkoj publici počela je prije tri godine, kada je prvi put nastupio u hrvatskoj metropoli. Kada pričamo o Jevgeniju Kissinu, govorimo o najvećoj pijanističkoj senzaciji u svijetu, koji svoje nastupe rasprodaje i po pola godine unaprijed a nerijetko dobiva i po pet, šest biseva.

U Zagrebu će izvesti Schubertovu Sonatu za glasovir u D-duru, D 850 (op.53), Sonatu za glasovir u gis-molu, op. 19, br. 2 'Sonatu-fantaziju'.

Njegov nastup najavljen je kritikom iz  New York Timesa koji ga opisuje kao„nesumnjivo fenomenalnog pijanista, duboko intuitivnog i senzibilnog glazbenika", u što će se hrvatska pubilika imati prilike uvjeriti idućeg tjedna!

U nastavku ciklusa Svijet glazbe, Koncertna direkcija Zagreb, najavila je gostovanje Saske državne kapele Dresden, pod dirigentskom palicom  Myung-Whun Chunga 17. Listopada. Na pozornicu Lisinskog izaći će Sto najboljih svjetskih glazbenika, spojenih u jedan orkestar, predvođeni jednim čovjekom te ispuniti dvoranu zvukom koji će nesumnjivo nahraniti dušu svim ljubiteljima klasične glazbe.

Diana Haller, Filip Fak, Valentina Fijačko, Marko Mimica...samo su neka od imena, koja će u nadolazećoj godini, zagrebačku kulturu dovesti na europski nivo. Više detalja o cijelom programu ciklusa - Svijet glazbe možete pogledati na redizajniranim i obnovljenim web stranicama Koncertne direkcije Zagreb.

Oplemenite i opustite tijelo, dušu i um, 19.rujna u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski i za početak, budite dio čarobne večeri i nezaboravnog senzibiliteta jednog od najvećih pijanista ovoga doba - Jevgenija Kissina, 19.09. s početkom u 19,30 sati.

Cijena ulaznice : 190 / 220 kuna / 250 kuna

Svoje ulaznice možete kupiti radnim danom od 10.00 - 20.00 sati te subotom od 09.00 - 14.00 sati na blagajni Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski ili putem internet stranice www.ulaznice.hr

13.09.2013. 13:32:00
http://metro-portal.hr/jevgenij-kissin-rasprodao-ljubljanu-i-beograd-u-zagrebu-ulaznica-sve-manje/80444/