Metro-portal.hr

objavljeno 27.04.2013. 13:20:00
VIS

Jeste li spremni za Dan V?

Glazbeni program u petak zatvara Grabber, osnivač Valkana Beach festivala te polovica producentskog dua Tomec & Grabber

Predivna plaža u uvali Grabovac na Visu
Predivna plaža u uvali Grabovac na Visu (Arhiva)

Dan V se približava, regrutacija je u završnoj fazi a pripreme se zahuktavaju jer trebati će izdržati tri dana sunca, mora i glazbe.

A što nas sve očekuje u tri dana uživanja na Visu?

U petak 17.05. u okruženju prekrasne plaže Grandovac borbu na plesnom podiju otvara Dr. Obi, član Digitron Sound Systema koji će nas zagrijati svojim DJ setom u kojem možemo očekivati sve žanrove reggae glazbe od ska, roots i new rootsa do dancehalla i duba.

Nakon njega nastupa Golem, bend kojem predskazuju veliku budućnost te kojega čine vrhunski glazbenici koji svoju glazbu opisuju kao crossover electro punka, dubstepa, reggaea, junglea, hip-hop, drum'n'bassa i balkanskih ritmova. Usporedbe sa Asian Dub Foundationom, RATM-om i ostalim velikanima govore dovoljno o kvalliteti Golema.

Glazbeni program u petak zatvara Grabber, osnivač Valkana Beach festivala te polovica producentskog dua Tomec & Grabber koji je osnovan 2009. godine i koji zajedno surađuje i na projektima: Golem, Manouche (Slo), Dalmatian Dub s Matijom Dedićem. Grabberov DJ set ide u rasponu od dub-a do drum'n'bassa sa primjesama raznih stilova elektronike.

U subotu 18.05. osim glazbenog programa organizatori su nam pripremili i fakultativni izlet brodom u sklopu kojega ćemo između ostalog imati priliku okupati se na prekrasnoj plaži Stinivi, posjetiti Modru špilju na Biševu, Zelenu špilju...

Za subotu je također planirana i brdsko-biciklistička dual slalom utrka na stazi uz plažu Grandovac a navečer nas očekuje nastavak ludovanja koje započinje Egoless sa svojim live dub actom.

Egoless je producent i multi-instrumentalist čija kompilacija Selected Works '09 - '12  je od strane T-portala uvrštena među 3 najbolja izdanja prošle godine te čije se stvari redovno vrte na najboljim svjetskim radijskim postajama za "bass" glazbu kao što su BBC Radio 1, Rinse.FM, Ministry of Sound, Sub.FM te čiju

Live dub act je tehnika miksanja potekla sa Jamajke krajem 60ih , koju ne treba zamijeniti za klasično DJ miksanje pjesama. Tehnika kojom producent na licu mjesta re-aranžira stvari koristeći izvorne kanale pjesme uz pomoć višekanalnog miksera, te manipulirajući raznim efektima stvara novu dimenziju i unikatne verzije pjesmama. Uz to je moguće i očekivati neke live instrumente u cijeloj priči. Set stilski varira između tradicionalnog roots-reggae-dub žanra i modernijeg uptempo dub-a sa primjesama elektronske glazbe.

Nakon Egolessa slijedi Banana Zvuk party! Banana Zvuk čine producent i DJ Luka (TBF) i MC i selektor Yuri (ST!LLNESS/GOLEM/SINESTET).

Ovi splitski veseljaci bave se istraživanjem i promoviranjem ritmova od reggaea, hip-hopa, dancehalla, junglea do različitih mashupova. Vole vesele i bassovite dureve s divljim MC- ima. Jednako su skloni novom zvuku i svježim izdanjima kao i starim klasicima za kojima posežu da ubrizgaju nove doze adrenalina tijekom cjelonoćne zabave.

Za nedjelju 19.05. nam je još ostala Military tura po Visu koja se može opisati kao jedinstveni obilazak otoka koji objedinjuje vojnu povijest Visa sa iznimnim skrivenim lokalitetima i autohtonim pričama. Usput ćemo se okrijepiti uz odličnu klopu i degustaciju vrhunskih eko vina (vugava, plavac i prošek), sireva, maslina, inćuna, srdela, pogača, maslinovog ulja..

Dovoljno razloga da se prijavite za ovu neobičnu ekspediciju?

Vidimo se na Visu! :)

Svi detalji na www.jungletribe.com/croatian a prijave na 01 560 1600 i u Jungle Tribe Hrvatska, Ilica 89, Zagreb.

Linkovi:

Web stranica: http://jungletribe.com/croatian/dan-v-invazija-na-vis/

Facebook event: https://www.facebook.com/events/319986214771392/

Promo video: 

27.04.2013. 13:20:00
http://metro-portal.hr/jeste-li-spremni-za-dan-v/77820/