Metro-portal.hr

objavljeno 09.02.2016. 16:34:00
ZANIMLJIVO

Jeste li pregorili na poslu?

Postoje ljudi kojima posao predstavlja iznimno iscrpljujuću aktivnost zbog čega padaju u teška emocionalna stanja što se odražava na njihov privatni život

Izgledate li ovako na kraju radnog vremena?
Izgledate li ovako na kraju radnog vremena? (Arhiva)

Burnout sindrom ili pregaranje na poslu sve je češća pojava, a evo znakova da vam je krajnje vrijeme za odlazak na odmor:

Gubitak nade za preokret - lako zaboravljate da se tvrtka i radno okruženje stalno mijenja i da su velike šanse da će se stvari na poslu popraviti.

Namještate alarm za buđenje ranije nego što treba - znakovi sagorijevanja na poslu počinju od samog jutra. Osjećaj umora i postavljanje opciju "snooze" na alarmu izaziva osjećaj ljutnje nakon što kasnije na posao.

Neredovan san - često zbog stresa gubite osjećaj pospanosti što dodatno pogoršava emocionalno stanje.

Opisujete vaš posao kao "u redu" - na svako pitanje prijatelja i obitelji o poslu odgovarate sa "u redu je".

Osjećaj iscrpljenosti nakon radnog vremena - stalan nedostatak energije nakon posla zbog kojih nemate volju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti kao što je pravljenje ručka, odlaska u teretanu ili provođenje vremena s obitelji.

Stalno vas pitaju o vašim osjećajima - jesu li vaše kolege često zabrinute zbog vašeg stanja i često vam postavljaju pitanja je li sve u redu? To je znak da i drugi primjećuju vaše nezadovoljstvo.

Osjećaj olakšanja petkom - svjesni ste ogromnog stresa na poslu i cijeli radni tjedan čekate petak kako bi se oslobodili stresa i proveli vikend bezbrižni.

09.02.2016. 16:34:00
http://metro-portal.hr/jeste-li-pregorili-na-poslu/96439/