Metro-portal.hr

objavljeno 05.11.2012. 11:51:00
SENZUALNO

Jessie Ware stiže u Zagreb

Senzualna pjevačica iz južnog Londona oduševila je prvim albumom, a u zagreb dolazi 20. ožujka sljedeće godine

Jessie Ware stiže u Tvornicu
Jessie Ware stiže u Tvornicu (Menart)

Jessie Ware je trenutno jedna od najzanimljivijih britanskih pjevačica. Njezine pjesme nerijetko povezuju s ikonama poput Sade ili Annie Lennox, a u Tvornici Kulture 20. ožujka 2013. izvest će svoj prvi album "Devotion".

Tri singla sa spomenutog albuma, "Running", "Wildest moments" i "Night light" svakim danom osvajaju sve više slušatelja i glazbenih urednika iako je cijeli album pravo remek-djelo. Jessie Ware u Zagrebu će nastupiti s bendom, što je idealna prilika za publiku iz Hrvatske i okolnih zemalja jer čast njezinog nastupa nije dobio niti jedan drugi grad u regiji.

Prvih 110 ulaznica po cijeni od 110 kn za one najbrže bit će u prodaji od srijede, 7. studenog, na stranici http://tickets.jessieware.com

- standardna prodaja započinje putem sustava Eventim od petka, 9. studenog po cijeni od 160 kn.

Jessie Ware odrasla je u južnom Londonu. Oduvijek je voljela pjevati ali nikad nije imala dovoljno hrabrosti da svoju strast učini javnom. Velika prekretnica dogodila se kad ju je nazvao dugogodišnji prijatelj Jack Penate te ju zamolio da mu bude prateći vokal u emisiji Zanea Lowea na popularnom BBC 1.

Uskoro je uslijedila turneja po Europi i Americi, te na preporuku odlazi do britanskog underground producenta, SBTRKT-a. Nedugo zatim SBTRKT i Jessie lansiraju singlove "Nervous" i "Right thing to do", a uslijedio je i singl s londonskim producentom Samphom. Zanimljivim suradnjama privukla je pažnju izdavačke kuće PMR records s kojom je ubrzo potpisala i ugovor.

Ali nije brzala s izdavanjem albuma: "Htjela sam se malo odmaknuti od toga da posuđujem svoj vokal raznim producentima. Koliko god da volim underground scenu i koliko god bila sretna jer su me nevjerojatno dobro prihvatili, htjela sam sama stasati kao tekstopisac jer nisam željela objaviti "smeće". Cilj pjesama koje pišem je da one postanu dugovječne tj. da imaju trajnu vrijednost, a ne da se u nekoliko mjeseci utope u moru ostalih tj. sličnih. Isto tako, nisam htjela da moja glazba zvuči premoderno i zato sam se vratila ritmovima koje sam oduvijek voljela poput onih Princea, Chake Khan ili Grace Jones. Uživala sam stvarajući pjesme koje su poput usporenog R&B-a i koje su lijepe same po sebi ili su čak "bittersweet" kao one od Sade. Trebalo je sve samo dobro posložiti".

Za Jessie Ware sve je zaista i sjelo na svoje mjesto nakon nastupa u crkvi Nave, glasovitom londonskom koncertnom prostoru.

Album "Devotion" izdala je 20. kolovoza ove godine, a ubrzo je osvojio i nominaciju za utjecajnu glazbenu nagradu Mercury Prize. Odličan uspjeh ostvario je i na glazbenim ljestvicama jer je odmah ušao u prvih pet albuma! Najpopularniji singl "Wildest moments" već je skupio gotovo 5 milijuna pogleda, a sva tri službena singla često možete čuti na popularnim hrvatskim radijskim stanicama. Njezin opojan i senzualan vokal gotovo da ne traži nikakvu vizualnu "podlogu", baš kao i u slučaju Sade Adu, ali Jessie Ware je ljepotica s urbanim stilom i stavom kojem bi mogle zavidjeti mnoge komercijalnije zvijezde.

Iza Jessie Ware definitivno se diže prašina jer je već sada rasprodala pola koncerata na nedavno najavljenoj turneji u studenom, a turneja zbog koje 20. ožujka nastupa u Zagrebu okupila je još deset gradova: Köln, München, Prag, Krakov, Varšavu, Berlin, Hamburg, Amsterdam, Bruxelles i Pariz.

Ulaznice za zagrebački koncert možete kupiti već od srijede ujutro, 7. studenog, putem web stranice http://tickets.jessieware.com po cijeni od 110,00 kn ali u prodaji će biti SAMO 110 takvih ulaznica. Standardna prodaja kreće u petak, 9. studenog u Rockmarku, Tvornici kulture, Tisak media centrima i na svim ostalim prodajnim mjestima u sustavu Eventima po cijeni od 160,00 kn. Informacije o koncertu pratite i na booking.menart.hr

05.11.2012. 11:51:00
http://metro-portal.hr/jessie-ware-stize-u-zagreb/74692/