Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2010. 12:42:51
PREDSTAVLJANJE

Jelušić: SDP bira između obećanja i dokaza da može biti bolje

POGLEDAJTE VIDEO - Uoči drugog kruga izbora za predsjednika zagrebačkog SDP-a, Ivo Jelušić kaže da je s njim SDP drugačiji i bolji

Ivo Jelušić zagrebački SDP
Ivo Jelušić zagrebački SDP (Infopunkt.tv)

Uoči izbora za predsjednika SDP-a grada Zagreba, jedan od dvojice kandidata Ivo Jelušić je izjavio da je u ovih šest mjeseci od kada je na čelu gradske organizacije, SDP drugačiji i bolji, što nitko ne osporava.

''Nema više autokratskog vođenja SDP-a, nismo donijeli niti jednu odluku zbog koje se možemo sramiti", rekao je Jelušić te istaknuo kako je nakon deset godina nepostojećeg jedinstva dokazao da zna voditi stranku te pobjeđivati.

Također je kazao kako će birači izabrati između obećanja omotanog u 'finu ambalažu' i dokaza da se može bolje.

''Neki su se pitali da se povlačim iz politike, ali moj odgovor je ne. Možda to priželjkuju, ali se ja iz SDP-a ne povlačim nikada", rekao je i dodao da za njega SDP je znači 'samo da pobijedim'.

Također mu prigovaraju što je u poglavarstvu, no prema njegovim riječima, SDP je tražio od njega da ostane tamo unatoč tome što je htio podnijeti ostavku.

''Došao sam u stranku 1990. godine kada za Bandića nitko nije ni znao, te nisam ni otišao iz stranke radi njega", rekao je zbog usporedbe da je produžena ruka Milana Bandića.

Osvrnuo se i na Juricu Meića iz Izborne komisije kojem je sugerirao da podnese ostavku jer nije ostao neutralan te je stao na stranu protivničkog kandidata.

Na njega se nadovezao Nenad Stazić koji mu je došao dati podršku, te istaknuo kako je Jadranka Kosor izabrana galamom od HDZ-a, a Jelušić je izabran na demokratski način.

Što se tiče Jurice Meića, istaknuo je da svatko tko se u vrijeme izbora deklarira za jednu stranu mora podnijeti ostavku. (Infopunkt/metro-portal)

28.05.2010. 12:42:51
http://metro-portal.hr/jelusic-sdp-bira-izmedju-obecanja-i-dokaza-da-moze-biti-bolje/41160/