Metro-portal.hr

objavljeno 11.06.2010. 13:54:17
GOTOVO JE

Jelušić dao ostavku na dužnost zamjenika gradonačelnika

Smatra da nije vše mogao kvalitetno surađivati s gradonačelnikom i ostalim predstavnicima izvršne vlasti

(Ronald Gorsic / CROPIX )

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Ivo Jelušić podnio je danas ostavku na tu dužnost zbog neodgovarajućeg utjecaja na donošenje odluka i suradnje s gradonačelnikom i ostalima u gradskoj izvršnoj vlasti, kao i zbog gubitka na nedavnim unutarstranačkim izborima za predsjednika Glavnog odbora zagrebačkog SDP-a.

Jelušić podsjeća da je na mjesto zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba izabran sam neposredno od građana na izborima 31. svibnja 2009. uz podršku na listi SDP-a, zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem i zamjenicom gradonačelnika Jelenom Pavičić-Vukićević.

Ističe da su SDP, tijekom predsjedničkih izbora ili neposredno nakon njih SDP napustili ili su isključeni svi najodgovorniji ljudi u izvršnoj vlasti Zagreba koji su bili članovi SDP-a, te da je od četrdesetak ljudi, on jedini ostao član SDP-a.

"Već tada je bilo jasno da SDP, pa i ja kao njegov najviše pozicionirani predstavnik, nemam više utjecaja na izvršnu vlast Grada Zagreba i donošenje njenih odluka. Stoga sam, u siječnju 2010. nakon predsjedničkih izbora želio podnijeti ostavku na dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba, no na zahtjev i u dogovoru s vrhom stranke, tada sam od toga odustao", ističe Jelušić u obrazloženju ostavke.

"Moja mogućnost da utječem na donošenje odluka kao i suradnja s gradonačelnikom i ostalim predstavnicima izvršne vlasti nije bila odgovarajuća, ni tada kada sam kao zamjenik predsjednika GO SDP vodio SDP Zagreba i imao stranački legitimitet. Nakon unutarstranačkog izbora u Zagrebu moja mogućnost, pa time i SDP-a, utjecaja na funkcioniranje izvršne vlasti i donošenje odluka zasigurno će biti i manja", navodi Jelušić.

Ističe kako zagrebački SDP svoju politiku i odgovorno ponašanje treba usmjeriti kroz Gradsku skupštinu Grada Zagreba i Skupštinu Zagrebačkog holdinga te da njegovo povlačenje s mjesta zamjenika gradonačelnika ne znači i njegovo povlačenje iz politike jer će politiku SDP-a nastaviti provoditi kao zastupnik u Hrvatskom saboru.

"Istovremeno osjećam dužnost i kao čovjek i SDP-ovac, bez obzira na moj angažman u Saboru, da i dalje ostanem na raspolaganju zagrebačkom SDP-u da svojim iskustvom i znanjem doprinesem u traženju najboljih rješenja za Grad Zagreb", izjavio je Jelušić.(hina/metro-portal)

11.06.2010. 13:54:17
http://metro-portal.hr/jelusic-dao-ostavku-na-duznost-zamjenika-gradonacelnika/42363/