Metro-portal.hr

objavljeno 01.06.2011. 19:18:00
HŽ:

Jeftinije karte za vlak uz predočenje ulaznice za Hipodrom

Popust od 40 posto vrijedi za povratnu kartu i kolodvore na udaljenosti većoj od 25 km od Zagreba

Nagibni vlak
Nagibni vlak (Arhiva)

Hrvatske željeznice (HŽ) će 4. i 5. lipnja po povoljnim cijenama prevoziti hodočasnike na susret s papom Benediktom XVI. u Zagrebu, a karte će moći preuzeti u svojim župama gdje su prijavili putovanje vlakom ili ih kupiti na putničkim blagajnama uz predočenje ulaznice za Hipodrom, dok iz ZET-a najavljuju posebnu regulaciju prijevoza, piše Hina.

Iz HŽ-a su priopćili da će karta vrijediti u redovitim i posebnim hodočasničkim linijama vlakova, a putnici koji ne uspiju kupiti hodočasničke karte jer je njihov broj ograničen, moći će putovati redovitim linijama vlakova s prijevoznom kartom kupljenoj po redovitoj cijeni.

Hodočasnici koji će pak putovati vlakom u vlastitome aranžmanu moći će kupiti povratne prijevozne karte uz popust od 40 posto za vagone 2. razreda vlakova svih vrsta s tim da popust vrijedi za kolodvore na udaljenosti većoj od 25 km od Zagreba. Da bi ostvarili popust prilikom kupovine karata, putnici moraju predočiti ulaznicu za misno slavlje na Hipodromu, a prijevozne karte moći će kupiti za redovite linije vlakova isključivo na putničkim blagajnama od 3. do 6. lipnja. Ulaznicu za Hipodrom morat će predočiti i u vlaku prilikom pregleda karata.

Iz HŽ-a napominju da zbog velikog broja hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske neće biti u mogućnosti svakome pojedinačnom hodočasniku uz prijevoz osigurati i sjedaće mjesto u vlaku te da će na snazi biti posebna regulacija vlakova zbog susreta mladih u subotu i mise u nedjelju.

Tijekom boravka pape Benedikta XVI. u Zagrebu će se u subotu i nedjelju izmijeniti tramvajski i autobusni prijevoz na linijama koje prolaze posebno štićenim zonama i trasom kojom će se kretati Sveti Otac.

ZET: Posebna regulacija prometa

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) napominju da će u subotu uoči i tijekom putovanja od Zračne luke Zagreb do Ureda predsjednika Republike, od 10,45 do 12,30 sati biti obustavljene sve autobusne linije koje prometuju s Glavnog kolodvora prema Novom Zagrebu i Velikoj Gorici, a bit će prekinute i sve autobusne linije kojima je terminal Kaptol početno stajalište. Prometna policija će, navode iz ZET-a, sav promet zaustavljati sat prije prolaska Svetoga Oca, a kada i ako to bude moguće, propuštat će autobusna vozila. Autobusni terminal Kaptol, od subote ujutro do nedjelje navečer bit će preseljen na autobusni terminal Kvaternikov trg. Kad je riječ o tramvajskom prijevozu, zbog molitvenog bdijenja s mladima na Trgu bana Josipa Jelačića, bit će obustavljen tramvajski promet, a linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 prometovat će izmijenjenim trasama.

U nedjelju će se na svim autobusnim linijama primjenjivati nedjeljni vozni red, a na pojedinim linijama, gdje nema polazaka prema nedjeljnom voznom redu, rano ujutro i poslije svete mise mogući su izvanredni polasci autobusa, ovisno o potrebama.

Zbog svete mise zabranjen će biti promet u široj zoni Hipodroma pa će linije koje prometuju s terminala Glavni kolodvor prema Novom Zagrebu i Velikoj Gorici voziti preusmjereno. Noćne tramvajske linije bit će znatno pojačane. Redovne dnevne linije vozit će prema voznome redu radnog dana, a dodatnim kapacitetima bit će pojačane linije 6, 7, 8 i 14. Linije 1 i 3 neće prometovati.

Iz ZET-a naglašavaju da putnici sve informacije o regulaciji autobusnog i tramvajskog prijevoza u Zagrebu tijekom boravka pape Benedikta XVI. mogu dobiti na besplatnom telefonu 0800 200 060.

01.06.2011. 19:18:00
http://metro-portal.hr/jeftinije-karte-za-vlak-uz-predocenje-ulaznice-za-hipodrom/59584/