Metro-portal.hr

objavljeno 16.01.2014. 08:02:00
KVAKA

Jeftinija struja tek potpisom novog ugovora

Ako ste mislili da je jeftinija struja na dohvat ruke u HEP Hepi programu, nije sve baš tako jednostavno - nužno je potpisati novi ugovor

Želite jeftiniju struju? Može, ali pazite kako ...
Želite jeftiniju struju? Može, ali pazite kako ... (Screenshot YouTube)

Kako plaćati jeftiniju struju postala je mantra mnogih građana koji su podlegli pritisku oglasa i medijskih napisa otkad je u Hrvatskoj liberalizirano tržište električne energije.

No, znate li kako to i napraviti? Nije tako jednostavno kako se čini na prvi pogled, iako je HEP Hepi reklamiran na svakom koraku. Prelazak na HEP Hepi ne ide automatski, jer smo do sada svi kupovali struju od HEP - ODS-a, distribucije Hrvatske elektroprivrede koja ima najviše cijene u Hrvatskoj.

Da biste prešli na Hepi, morate prvo potpisati ugovor s HEP Opskrbom koja pruža uslugu HEP Hepi, pa možete ostvariti uštede i do 5.5 posto, ovisno o tome na koje ste razdoblje potpisali ugovor - jednu, dvije ili tri godine.

Znači, za prelazak na neku jeftiniju varijantu koju pruža HEP, potrebno je otići na njihove internetske stranice HEP Hepi usluge, ispuniti online zahtjev i pričekati ugovor koji će vam u dva primjerka stići na kućnu adresu. Tek nakon potpisa ugovora i punomoći za očitanje brojila, stavite papire u kuvertu s plaćenom poštarinom koju ćete dobiti kao dio paketa i pošaljete ga HEP-u. 

Ugovor treba detaljno pročitati, naročito stavke o raskidu i posljedicama raskida ugovora, kako se ne bi u nekom trenutku našli u problemima. 

Nakon toga dobivat ćete dva računa mjesečno za struju, jedan od HEP Hepi usluge, drugi od HEP Opskrbe, koji će zajedno biti nešto niži nego do sada. Kad uračunate naknade za plaćanje dva računa umjesto jednog i popust, prosječna obitelj mjesečno može uštedjeti desetak kuna. 

16.01.2014. 08:02:00
http://metro-portal.hr/jeftinija-struja-tek-potpisom-novog-ugovora/82738/