Metro-portal.hr

objavljeno 17.07.2012. 16:11:00
BRZO I LAKO

Jednostavni, ukusni obroci koje možete spremiti bez kuhanja

Takvi obroci izvrsno su rješenje za dane kada je jednostavno prevruće da bi se kuhalo te ne zahtijevaju velike financijske izdatke

Obrok bez kuhanja - idealan za ljeto
Obrok bez kuhanja - idealan za ljeto (Shutterstock)

No možete li doista spremiti ukusan obrok bez uključivanja štednjaka ili pećnice? Mnogi su iznenađeni kada uvide koliko dobrih jela se na taj način može pripremiti. Pogledajte koji su to jednostavni obroci koje možete spremiti bez kuhanja.

4. Juha - vjerojatno nije prva stvar na koju ćete pomisliti kada se spominju jela koja ne morate kuhati. No u mnogim zemljama, juha je uobičajen dio mnogih obroka. Španjolska gazpacho juha koja se priprema od rajčica i svježeg povrća popularna je diljem svijeta, a varijacije ove juhe mogu biti ukusan obrok bez kuhanja za cijelu obitelj. Ne volite juhe na bazi rajčica? Probajte jogurt i pasirano povrće ili krastavce kako biste pripremili klasično mediteransko jelo. Također možete pronaći brojne druge recepte koji koriste pasirani grašak, pileći temeljac, mentu i ostale začine. Dodajte komadiće kruha kako biste dobili ukusan i hranjiv obrok.

3. Salata - nije samo jednostavno jelo koje ne morate kuhati već je dostupno u različitim varijacijama. Nemojte se ograničavati samo na klasičnu zelenu salatu. Upotrijebite špinat, sjeckano voće i povrće ili avokado za dodatnu aromu. Možete dodati i tunu ili ostatke piletine i govedine od prijašnjih obroka. Opcije su i razne vrste sireva, te suncokretove i bučine sjemenke.

2. Sendviči - odličan su način na koji možete spremiti kreativan obrok bez kuhanja. Postoji milijun varijacija. Počnite od raznih vrsta kruha, peciva, pogača, ciabata koje su lako dostupne. Dodajte po želji salamu, meso, povrće, sireve, umake i namaze. U ovom slučaju kakva god da je kombinacija rijetko možete pogriješiti.

1. Tjestenina - želite pripremiti ukusnu večeru bez kuhanja? Počnite s kineskim ili rezancima od tofua, oboje se mogu kupiti već gotovi u običnom dućanu. Začinite ih maslinovim uljem i povrćem, zatim dodajte masline, jezgričasto voće i začine. Tjestenina je i odličan način da iskoristite ostatke od prijašnjih obroka. Možete dodati i malo majoneze, kiselih krastavaca, kukuruza iz limenke i tunu te dobiti odlično jelo bez znojenja nad štednjakom.

17.07.2012. 16:11:00
http://metro-portal.hr/jednostavni-ukusni-obroci-koje-mozete-spremiti-bez-kuhanja/33598/