Metro-portal.hr

objavljeno 20.09.2017. 20:01:00
SAVJETI

Jednostavni trikovi koji će vam olakšati život

6 jednostavnih savjeta koji će vas podsjetiti zašto je zabavno biti žena i moći riješiti probleme koji su na prvi pogled - nerješivi

Evo rješenja raznih problema
Evo rješenja raznih problema (Pexels)

Zasigurno vam se dogodilo da vam se nakit zapetlja baš kad posegnete za ogrlicom koja najbolje stoji uz novu košulju. Ili ste izvadili s police omiljene tenisice, a kad ono...ups, ne mirišu baš najbolje. Svi smo mi to prošli i svi smo barem jednom poželjeli da bi se mogli riješiti tih napornih muka. Možda i možemo!

Ovih nekoliko nevjorojatnih savjeta u samo će vam nekoliko minuta učiniti život lakšim. 

1. Jeste li primijetili kako su u dućanima s obućom visoke čizme uvijek lijepo posložene? Da biste spriječili da se čizme u vašem ormaru presavijaju, a materijal uništava, narolajte stare novine i napunite čizme njime. 

2. Bez obzira držite li lančiće u ladici ili ih nekamo objesite, prilikom spremanja provucite ih kroz plastične slamčice (koje možete skratiti ako su preduge). Tako ćete spriječiti da se zapetljaju, a ako koristite slamčice različitih boja, uvijek ćete svaki komad nakita lako pronaći.

3. Ako se ne možete riješiti neugodnih mirisa u vašim tenisicama, nakon korištenja stavite u njih vrećicu čaja 8ili više njih, po potrebi). One će apsorbirati neugodne mirise i zamijeniti ih blagim mirisom čaja. 

4. Maskara vam se počela sušiti? Pokušajte najprije toplom vodom oprati četkicu i osušiti je suhom krpom, a onda dodajte u tubu 2-3 kapi otopine za čišćenje kontaktnih leća. Ona će otopiti slojeve maskare s rubova i olakšati vam daljnje korištenje.

5. Ako nastajanje žuljeva od cipela nastojite spriječiti flasterima, dodajte preko flastera široki selotejp. On će spriječiti da se flaster odlijepi, pružit će dodatni sloj zaštite i prekriti veći dio kože.

6. Mrlje od znoja možete očistiti tako da u njih utrljate limun, ruž s odjeće možete očistiti dječjim vlažnim maramicama, a razlivenu tintu na odjeći zalijete mlijekom pa istrljajte.

Piše: Andrea Holi
20.09.2017. 20:01:00
http://metro-portal.hr/jednostavni-trikovi-koji-ce-vam-olaksati-zivot/107436/