Metro-portal.hr

objavljeno 24.06.2012. 11:41:40
SPRENE ZA PLAŽU

Jednostavne vježbe za savršene noge

Zašto ne bi imale savršeno definirana bedra koja će plijeniti poglede svih muškaraca na plaži?

Fotografija vijesti

Ljetna odjeća dizajnirana je tako da više otkriva nego što pokriva, a kratke "vruće" hlačice i badići svima omogućavaju neometani pogled na dio tijela zbog kojeg najviše patite - vaša bedra. No, naslaga celulita možete se vrlo lako riješiti izvođenjem vježbi koje ciljano služe za jačanje i definiranje butnih mišića.

Donosimo vam lake i jednostavne vježbe koje bi u jednoj seansi trebali ponoviti od 15 do 20 puta, no ako imate snage i kondicije serije možete slobodno izvesti više puta.

Vježba br. 1: Čučanj u raskoraku

(A) Stanite raskorak tako da su vam stopala postavljena šire od ramena i da pokazuju prema 10 i 2 sata.

(B) Polagano se spuštajte u čučanj, nekoliko sekunde ostanite u tom položaju, a potom se polako pridignite u uspravni položaj.

Vježba br. 2: Čučanj na prstima

Za početak, spojite pete tako da su vam nožni prsti malo udaljeni jedni od drugih.

(A) Stanite na prste tako da su vam pete spojene. Ako ste nesigurni ili gubite ravnotežu slobodno se pridržite za zid ili neki drugi oslonac.

(B) Savijte koljena u polučučanj, kratko zadržite pozu, potom se vratite u početni položaj. Pete obavezno držite spojeno.

Vježba br.3: čučanj s loptom

(A) Neka vam stopala budu ravno i u ravnini s ramenima. Među noge, odmah iznad koljena, stavite loptu srednje veličine, a ako ju nemate savijeni ručnik može poslužiti svrsi.

(B) Stisnite mišiće bedara kako se lopta ne bi pomicala, polagano se spustite u čučanj, zadržite pozu, a potom se polako vratite u početni položaj.

Vježba br. 4: Široki raskorak uz zamašaj ruku   

(A) Stanite raskorak tako da su vam stopala postavljena šire od ramena i da pokazuju prema 10 i 2 sata. Bućicu od 2 kilograma za početnike ili 5 kilograma za naprednije pozicionirajte vertikalno ispred sebe, u razini trbuha.

(B) Ispruženih ruku podignite bućicu u razinu ramena, a pritom se polagano spuštajte u čučanj. Pozu kratko zadržite, a potom polako spuštajte uteg dok se pridižete u početnu poziciju.

Vježba br. 5: lagani stiskanje lopte bedrima

Legnite se na leđa, savijte koljena tako da su vam stopala ravno na tlu. Između koljena stavite gumenu loptu srednje veličine ili savijeni ručnik. Bedrenim mišićima stisnite loptu, pritisak zadržite 30 sekundi, a potom se odmorite 10 sekundi. Ciklus ponovite četiri puta.

24.06.2012. 11:41:40
http://metro-portal.hr/jednostavne-vjezbe-za-savrsene-noge/72161/