Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2015. 11:23:00
SAVJETI

Jednostavna svakodnevna detoksikacija

Detoksikacija može nekima zvučati prilično strašno, no ako malo više pažnje posvetite svojim životnim navikama, možete je zapravo provoditi svakodnevno

Uz malo pažnje sve je moguće
Uz malo pažnje sve je moguće (Arhiva)

Detoksikacija je novi hit koji obećava tijelo bez toksina, brz metabolizam i zdravlje, no mnogima to zvuči prilično neprivlačno. Ipak, stručnjaci tvrde da je dovoljno uvesti nekoliko navika u svakodnevnu rutinu kako biste zapravo svakoga dana provodili detoksikaciju organizma.

>> Prirodna detoksikacija je najjednostavnija i najzdravija >>

Tako treba piti toplu vodu s limunom, što je naročito učinkovito ako se popije ujutro na prazan želuca - ubrzat će metabolizam i uravnotežiti pH vrijednosti organizma. 

Vježbanje je obavezno, a brza kardio vježba pomoći će pri izbacivanju toksina iz tijela kroz znoj, a o velike će koristi biti i povremeni odlasci u saunu.

>> Najbolji savjeti za detoksikaciju organizma >>

Jedno od osnovnih pravila je što više svježih namirnica na jelovniku, pogotovo ako uvrstite ciklu, kupus i zeleno lisnato povrće koje poboljšava funkciju jetre, organa zaduženog za detoksikaciju tijela.

Obavezno kuhajte sami, jer na taj način znate što jedete i unosite bitno manje kalorija i još manje štetnih aditiva i toksina. 

>> Detoksikacija organizma na lak i jednostavan način >>

Za kraj, svakoga dana pijte zeleni čaj pun katehina koji također blagotvorno djeluju na jetru i potiču detoksikaciju organizma. 

11.03.2015. 11:23:00
http://metro-portal.hr/jednostavna-svakodnevna-detoksikacija/90525/