Metro-portal.hr

objavljeno 25.11.2017. 13:29:00
ZNATE LI?

Jedna jedina stvar koja nam treba za sreću je...

Uvijek možete kupiti neko kratkotrajno zadovoljstvo u obliku sportskog automobila ili odmora na Bora Bori ili nešto slično, ali to nikada neće biti istinski dugotrajno blaženstvo

Prijatelji donose sreću u životu
Prijatelji donose sreću u životu (Arhiva)

Istinsku sreću ne možete pronaći u materijalnim stvarima niti u vrećama novca, bez obzira koliko se trudili.

Naravno, uvijek možete kupiti neko kratkotrajno zadovoljstvo u obliku sportskog automobila ili odmora na Bora Bori ili nešto slično, ali to nikada neće biti istinski dugotrajno blaženstvo.

Dr. Cerf, koji ljudski mozak i donošenje odluka proučava duže od deset godina, kaže da tajna prave sreće leži u trošenju puno kvalitetnog vremena sa svojim najboljim prijateljima, koji vas nasmijavaju i u čijem se društvu osjećate dobro, jer to vaš mozak navede da oponaša njihove, pa ako su njihovi moždani valovi sretni, bit ćete sretni i vi.

Na kraju krajeva, vi ste ono što su vaši prijatelji.

Evi kako to objašnjava neuroznanost: mozak je elektrokemijski organ koji funkcionira zahvaljujući pravoj električnoj energiji i zrači tu aktivnost u obliku moždanih valaova. Na primjer, kada je vaš mozak aktivan, uzbuđen i angažiran, generira beta valove, koji su slabi u amplitudi, ali su najbrži tip moždanog signala koji imaju 15 do 40 ciklusa u sekundi.

Druge vrste moždanih valova su gama, alfa, teta i delta, a svaka je povezana s različitim stanjima raspoloženja. Gama valovi, na primjer, povezani su s intenzivnim osjećajem zadovoljstva. 

Više o tome pročitajte na portalu Gentleman.hr

25.11.2017. 13:29:00
http://metro-portal.hr/jedna-jedina-stvar-koja-nam-treba-za-srecu-je/108763/