Metro-portal.hr

objavljeno 28.10.2009. 13:18:19
tu nema lijeka

Jedan od ubojica Luke Ritza ponovo tukao

Ozlijeđeni maloljetnik nalazi se u KBC-u Zagreb srećom samo s lakšim ozljedama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Jedan od četvorice nasilnika koji su u subotu navečer ispred trgovačkog centra Avenue Mall-a u Novom Zagrebu pretukli i opljačkali 15-godišnjaka je 16-godišnji J.J. koji je optužen kao jedan od napadača na Luku Ritza, zagrebačkog maturanta koji je lani umro od posljedica premlaćivanja.

Četvorica 16-godišnjaka, među kojima i J.J. koji se za napad na Luku Ritza brani sa slobode, prišla su u subotu oko 22,30 sati 15-godišnjaku koji je sjedio na klupi ispred trgovačkog centra.

Prvo su ga zatražili novac, a odmah potom ga, ne čekajući da im da zatraženo, napala. Iako je maloljetnik pokušao pobjeći od udaraca koje je primio, pao je na tlo te su mu napadači ukrali novčanik i mobitel te pobjegli.

Ozlijeđeni maloljetnik prevezen je u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Osumnjičeni J.J. je priveden općinskom sucu za mladež dok su ostale napadače odvezli u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Ozlijeđeni mladić prepoznao je napadače.

Inače, na Odjelu za mladež zagrebačkog Općinskog kaznenog suda još uvijek traje postupak protiv trojice napadača na Luku Ritza koji su se izjasnili da nisu krivi. Postupak je zatvoren za javnost jer je riječ o maloljetnicima.

Prema pisanju tiska, na idućem ročištu ispitat će se liječnici i medicinski vještaci iz Zagreba i Splita čiji su vještački nalazi o uzroku Lukine smrti potpuno proturječni.

Naime, zagrebački vještaci zaključili su da Lukina smrt nije uzrokovana udarcima, odnosno da je preminuo od aneurizme, dok su njihove splitske kolege ustvrdile da je Lukina smrt ipak posljedica napada.

Luka Ritz je pretučen na cesti u lipnju prošle godine, a zbog izljeva krvi u mozak preminuo je desetak dana kasnije. (hina/metro-portal)

28.10.2009. 13:18:19
http://metro-portal.hr/jedan-od-ubojica-luke-ritza-ponovo-tukao/25200/