Metro-portal.hr

objavljeno 01.04.2011. 15:12:00
LU HAO

Jedan dan u životu 3-godišnjaka koji ima 60 kg

Mali Lu Hao iz Hong Konga sa svojih 60 kg ne može se igrati kao druga djeca, svaki pokret za njega predstavlja napor

Lu Hao
Lu Hao (YouTube)

Za 3-godišnjeg dječaka iz Hong Konga svaki pokret predstavlja veliki fizički napor. Lu Hao ima čak 60 kilograma, a njegove fotografije obišle su i šokirale svijet u samo tjedan dana. No, umjesto zgražanja nad dječakovim masnim naslagama, roditelji bi slučaj pretilog 3-godišnjaka trebali shvatiti kao upozorenje.

Lu Hao ima pet puta više kilograma od svojih vršnjaka. Teško se kreće, zbog masnih naslaga na licu ne može do kraja otvoriti oči. Liječnici su zabrinuti za njegov razvoj, pogotovo srce i zglobove koji su pod velikim opterećenjem.

Dječak je na svijet došao s 2,6 kg. Počeo se naglo debljati s tri mjeseca, a danas bez problema za ručak pojede tri porcije za odrasle. Jede nevjerojatnom brzinom, ne uživa u jelu, a napadajima bijesa kažnjava sve koji mu ne žele dati novu hranu.

Lu Hao

Liječnici su prvo smatrali da ima genetski poremećaj ili tumor, ali pretrage nisu potvrdile nagađanja. Kao vjerojatni uzrok spominje se tzv. "Little Emperor Syndrome" - roditelji u Kini zbog pravila jednog djeteta razmazuju djecu, ne uskraćuju im slatkiše, a Lu Hao bi mogao biti ekstreman primjer tog sindroma.

Budućnost dječaka je neizvjesna. Druga djeca mu se svakodnevno rugaju, majka ga ne može podići, teško ga kupa zbog masnih naslaga, ima brojne zdravstvene poteškoće, a dijete nisu urodile plodom zbog agresivnog ponašanja koje pokazuje kada je gladan.

Lu Hao

01.04.2011. 15:12:00
http://metro-portal.hr/jedan-dan-u-zivotu-3-godisnjaka-koji-ima-60-kg/57229/