Metro-portal.hr

objavljeno 10.05.2013. 21:45:00
DUGI NOS

Je li vaš muškarac iz snova ustvari lažljivac? Razotkrijte ga prije nego bude kasno

Dodirivanje nosa, trljanje očiju, doticanje ušiju, češkanje vrata i pokrivanje usta tijekom razgovora otkriva da vaš sugovornik laže

Otkrijte laže li vam uz pomoć govora tijela
Otkrijte laže li vam uz pomoć govora tijela (Deviantart)

Scenarij: Nađete se s muškarcem iz snova koji vam čitavu noć priča divne priče i ni na trenutak ne sumnjate u to da je sve skupa možda velika laž. Kasnije otkrivate da je to što vam je ispričao prijevara, da je sve izmišljeno i ne možete vjerovati kako ste bile naivne. Možda se to ne bi dogodilo da ste bile pažljivije i obratile pozornost na njegov govor tijela koji vam, vjerovale ili ne, može otkriti lažljivca.

Pokrivanje usta s dlanom 

Ta gesta je nadasve česta kod lažljivaca; događa se na nesvjesnoj razini - lažljivcu uopće ne zna da to čini. Smatra se da je pokrivanje usta povezano s željom da zaustave lažne riječi koje im izlaze iz usta. Pokrivanje usta cijelim dlanom za vrijeme govora može, dakle, značiti da vaš sugovornik nije baš najiskreniji. S druge strane ako govorite vi a usta pokriva onaj koji vas sluša, to znači da baš i ne vjeruje u ono što vi pričate.

>> Uhvatite lažljivce na vrlo jednostavan način

Dodirivanje nosa 

Gesta doticanja nosa je povezana s gestom pokrivanja usta i znači da osoba vjerojatno laže. Vrlo jednostavno možete razlučiti ako netko dodiruje nos zato što ga svrbi (ili ako netko ima naočale pa ih diže i tako dotiče nos) ili zato što laže. Ako vas nos zasvrbi, jednostavno ćete ga počešati. Međutim, lagano doticanje nosa tijekom razgovora je nešto sasvim drugo.

Češkanje vrata

Vrlo jasan znak govorenja laži je i češkanje po vratu. Muškarac je najvjerojatnije lažljivac ako se za vrijeme govorenja približno pet puta češka po vratu tik ispod ušne resice.

Hvatanje za uho 

Ako vaš sugovornik za vrijeme razgovora brzo dotakne svoje ušne resice ili zadnju stranu uha, znači da njegove riječi nisu najiskrenije. Ako se dok vi govorite hvata za uho, po svoj vjerojatnosti vam daje do znanja da se baš i ne slaže s onim što vi govorite. Može značiti i to da predugo govorite i da on želi sada govoriti.

Trljanje očiju

U kombinaciji s hvatanjem za uho, trljanje očiju za vrijeme govorenja ukazuje na to da onaj koji govori poprilično laže. Može značiti i da mu se ne sviđa ono što vidi.

10.05.2013. 21:45:00
http://metro-portal.hr/je-li-vas-muskarac-iz-snova-ustvari-lazljivac-razotkrijte-ga-prije-nego-bude-kasno/51432/