Metro-portal.hr

objavljeno 12.03.2018. 20:01:00
HMMM...

Je li prvi spoj dobro vrijeme za razgovor o bivšima?

Stručnjaci bivšima smatraju samo osobe s kojima smo u vezi proveli više od 6 mjeseci...

Čudno, ali ipak logično
Čudno, ali ipak logično (Pixabay)

Svima poznato glavno pravilo prvih spojeva je jednostavno: nema razgovora o bivšima. No, ako i vi u to vjerujete, moglo bi vas iznenaditi da stručnjaci za veze savjetuju kako bi pokoja rečenica o bivšim ljubavima mogla biti vrlo korisno oruđe u prepoznavanju nečijeg ponašanja i načina na koji se vaš potencijalni partner odnosi prema svome nekadašnjem partneru.

Drugi plus je taj da ćete, prema vremenu koje provode govoreći o bivšima, odmah moći zaključiti jesu li ih preboljeli ili prema njima još uvijek gaje nekakve osjećaje.

Kada govorimo o bivšima, James Preece, stručnjak za veze, navodi da se to odnosi samo na osobe s kojima smo bili u monogamnoj vezi dulje od šest mjeseci.

Neki ljudi izbjegavaju razgovarati o bivšima jer smatraju da je samo njihovo spominjanje znak da ih nisu preboljeli, no istina može biti upravo suprotna. Sve ovisi o tome kako pristupamo toj temi.
Navodi da smo, ako se možemo smijati temi naših bivših veza, krenuli dalje.

Ako pak osoba opsesivno spominje svoju bivšu ljubav u pozitivnom ili negativnom kontekstu, znači da prema njima još gaje osjećaje, a to navodi na zaključak da emocionalno nisu spremni na novu vezu.

Korisno je spomenuti vezu ako je ona bila značajni dio našeg života jer se jednostavno ne možemo praviti da nije postojala. Moramo prihvatiti da je u životu potencijalnog partnera postojala osoba isto kao što on mora prihvatiti da je netko nekada bio dio našeg života.

Razgovor o bivšima može nam otkriti i stupanj nečijeg samopouzdanja i ljubomore, a to su stvari koje ne bismo smjeli zanemarivati. Nečija prošlost može nam ukazati na to kako će se osoba ponašati u budućnosti.

Piše: Andrea Holi
12.03.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/je-li-prvi-spoj-dobro-vrijeme-za-razgovor-o-bivsima/110824/