Metro-portal.hr

objavljeno 11.04.2013. 11:11:00
PANSPERMIJA?

Je li ljudski genom napravljen izvan Sunčevog sustava?

Znanstvenici tvrde da se u ljudskom genomu može pronaći tragove inteligentnog dizajna, a ne evolucije

Leži li odgovor u našoj DNA?
Leži li odgovor u našoj DNA? (Arhiva)

Teorija panspermije postoji odavno, jer su ljudi već razmišljali o mogućnosti da se život širi svemirom prelazeći s planete na planetu, a sada bi mogla dobiti i finalnu potvrdu koja podsjeća na film Prometej, kaže Discovery News.

Postoji li stvarno mogućnost da je u našem genomu zapisan potpis neke izvanzemaljske civilizacije koja nas je kreirala i postavila na Zemlju? Dva znanstvenika iz Kazahstana tvrde upravo to, a vjeruju i da su u mogućnosti dokazati svoju teoriju.

Maksim A. Makukov s Astrofizičkog instituta Fesenkov i Vladimir I. Ščerbak s Nacionalnog sveučilišta al-Faravi tvrde da je u naš genetski kod ugrađena semantička i matematička poruka naših tvoraca koju prenosimo s koljena na koljeno i koja, zapravo, govori suprotno od Darwinove teorije evolucije.

U svom radu pružaju analizu određenih pronalazaka u mapiranju između nukleotida i aminokiselina u DNK koje svojom određenošću jasno sugeriraju da je naš genetski kod umjetno napravljen prije milijardi godina izvan Sunčeva sustava.

No, kao i na kraju Prometeja, ostaje važno pitanje - tko je stvorio naše stvoritelje?
11.04.2013. 11:11:00
http://metro-portal.hr/je-li-ljudski-genom-napravljen-izvan-suncevog-sustava/77499/