Metro-portal.hr

objavljeno 08.08.2017. 13:01:00
TEORIJE ZAVJERE

Je li kolovoz naš posljednji mjesec na Zemlji?

Uživajmo dok možemo. Izgleda da nam se bliži kraj. Opet. A krivac je i ovoga puta famozni Planet X - Nibiru

Nibiru stiže...
Nibiru stiže... (Arhiva)

Ako vjerujete u teorije zavjere, ne planirajte ništa za rujan. Zapravo, ne planirajte ništa do kraja godine.

Zašto?

Jer, ako je vjerovati u tvrdnje teoretičara zavjera, svijeta tada više neće biti.

A kako će se to dogoditi?

Pa, radi se o planetu kreativno nazvanom Planet X ili Nibiru. Godinama su teoretičari zavjere predviđali da će se strani planet zabiti u Zemlju i dovesti nas do Sudnjega dana. Isti također tvrde da je to neizbježno zbivanje povezano s potpunom porčinom Sunca koja će se moći vidjeti širom Amerike 21. kolovoza ove godine, a koja će spomenute dijelove Zemlje oviti u tamu.

Naravno, i Biblija je tu umiješana, jer apokalipsa ne bi bila dovoljno apokaliptična da nije biblijska. Ova o kojoj danas govorimo poznata je pod imenom 'apokaliprični pokret Nibiru', a jedan je od njezinih najaktivnijih zagovornika uvjeren da će se dogoditi veoma brzo.

David Meade, amaterski zvjezdoznanac i kršćanski numerolog, bavi se proučavanjem zvijezda i uspoređuje njihovo poravnanje s određenim stihovima iz Biblije, što ga je na kraju i dovelo do ovog hrabrog predviđanja.

Za Daily Star je rekao:

"Velika Američka Apokalipsa 21.kolovoza je ogroman predznak. Kada počne, baš kao što je Izaija predvidio, Sunce će biti zaklonjeno. Mjesec koji je u sve umiješan naziva se 'crni mjesec'. To se događa otprilike svakih 33 mjeseci, a u Bibliji, božansko ime Elohim u Knjizi postanka spominje se 33 puta. Pomrčina će nastati u Lincoln Beachu u Oregonu (33.državi) i zavvršiti na 33.stupnju u Charlestonu u Južnoj Karolini. Takva pomrčina nije se dogodila od 1918. godine, prije 99 godina ili tri puta 33 godine."

Armagedon bi, pak, trebao započeti 23.rujna.

Međutim, dokazi koji se protive ovoj zavjeri su sljedeći:

Mit o Planetu X postoji od 1975.godine.

U prosincu 2016. indy100 izvještavao je da su teoretičari zavjere vjerovali kako će u tom istom mjesecu Sudnji dan doći na isti taj način.

Ova luda ideja pojavila se već u više navrata, u 2003., 2007, 2012. i 2015.

Nema nikakvih fizičkih dokaza da bilo koji od takvih svemirskih objekata postoji u blizini Zemlje.

08.08.2017. 13:01:00
http://metro-portal.hr/je-li-kolovoz-nas-posljednji-mjesec-na-zemlji/106605/