Metro-portal.hr

objavljeno 10.07.2008. 20:46:07

Jazz se vraća u srce Istre

Grožnjanski jazz festival proglašen najboljim malim jazz festivalom u Europi

Fotografija vijesti

Mjesto u središtu Istre, Grožnjan, već je niz godina prava kulturna meka. 

Šarmantan gradić s labirintom uličica između tipičnih kamenih kuća ukrašen je brojnim galerijicama, a šetnju će vam često uljepšati zvuci klasične glazbe i jazza s brojnih glazbenih radionica.

Paralelno s ljetnom jazz školom, od 19. srpnja do 3. kolovoza održat će se deveti po redu Međunarodni jazz festival ‘Jazz is Back! Grožnjan 2008’ što ga organizira legendarni Boško Petrović.

Grožnjanski jazz festival dobio je prije mjesec dana posebno priznanje kada ga je četveročlani žiri ‘European Jazz Award Comittee’ u konkurenciji tisuću festivala proglasio najboljim europskim jazz festivalom u kategoriji malih (small-boutique) festivala.

Ove će godine u šesnaest dana nastupiti 90 glazbenika iz deset zemalja.Riječ je prvenstveno o starim znancima iz zagrebačkog BP Cluba, kao i Grožnjana, a ističu se blues i boogie-woogie duo Dana Gillespie & Joachim Palden, talijanski Nuevo Tango Ensamble, Mike Sponza Blues Band u dva izdanja, a od hrvatskih snaga tu su Nina Badrić & Ante Gelo Band i Elvis Stanić Group. Posebne poslastice su skupni nastup ‘Jazz is Back! Finale’ te Georgie Fame & Boško Petrović Trio za kraj festivala. Koncerti počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan. (SP) 

10.07.2008. 20:46:07
http://metro-portal.hr/jazz-se-vraca-u-srce-istre/9719/