Metro-portal.hr

objavljeno 20.06.2018. 11:31:00
NAJAVE

Jazz Garden večeras dovodi Jasnu Bilušić i New Deal

Ono što ih svrstava u jedan od vodećih sastava vokalnog jazza u nas je vrsno glazbeno umijeće i maštovitost svoga viđenja odabranog glazbenog materijala

Jasna Bilušić & New Deal
Jasna Bilušić & New Deal (Vintage Industrial)

Jazz Garden u srijedu 20. lipnja predstavlja glumicu, TV voditeljicu i pjevačicu Jasnu Bilušić u pratnji New Deala, benda koji već desetljećima djeluju na domaćoj jazz sceni. Njihov repertoar kontinuirano preispituje granice glazbenih žanrova, no ono što ih svrstava u jedan od vodećih sastava vokalnog jazza u nas je vrsno glazbeno umijeće i maštovitost svoga viđenja odabranog glazbenog materijala, bilo da se radi o standardima, šansonama, bluesu, evergreenima ili tradicionalnoj glazbi.

Jasna Bilušić hrvatska je glumica, jazz pjevačica i TV voditeljica. Završila je akademiju dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, seminar imaginarne filmske Akademije u Grožnjanu i scenaristički seminar na University of Ohio, (SAD).

Od 1990. godine stalni je član ansambla Gradskog kazališta Komedija. U njemu je nastupila na brojnim domaćim i svjetskim mjuziklima i dramskim predstavama. U deset godina svoje glazbene karijere, objavila je tri jazz i reggae albuma, a također je gostovala na brojnim izdanjima hrvatskih glazbenika. Jasna Bilušić već niz godina surađuje s 'Big Bandom' HRT-a i kao vokalni solist i kao autor tekstova te voditelj na njihovim koncertima.

Dobitnica je nagrade hrvatskoga glumišta za 2002. godinu u kategoriji najbolje ženske uloge za tumačenje Edith Piaf u glazbenoj predstavi 'Piaf', koju je režirao Lawrence Kürua u zagrebačkom kazalištu Komedija.

Dođite i ponovno se upoznajte s dragim vam melodijama uz Jasnu Bilušić & New Deal!

New Deal su:
Marko Bertić - gitara
Saša Borovec - kontrabas
Jasna Bilušić - vokal

20.06.2018. 11:31:00
http://metro-portal.hr/jazz-garden-veceras-dovodi-jasnu-bilusic-i-new-deal/112822/