Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2013. 11:15:00
MLADE NADE

Javor Bračić održao sjajan recital u New Yorku

Kritičari su nastup opisali u superlativima, hvaleći njegovu urođenu muzikalnost i savršenu tehniku, ne štedeći pohvale ni za odabir glazbe za recital

Sjajan recital Javora Bračića u New Yorku
Sjajan recital Javora Bračića u New Yorku (Arhiva)

Javor Bračić, mladi hrvatski pijanist održao je premijerni recital u Weill Hallu u New Yorku, ostavivši publiku i kritiku bez daha, pa ne čude panegirici kojima ga je počastio ugledni portal nyconcertreview.com.

Skepsa koju su kritičari imali prema Bračićevom debiju jer je iste večeri u nedalekom Stern Auditoriumu svirao moderni i hvaljeni Yuja Wang raspršila se već pri dolasku na koncert, jer je pred vratima bila povelika količina ljubitelja klasične glazbe koji su se otimali za otkazane karte.

Kritičarima je sve postalo jasno nakon uvodnih taktova koncerta, tako da su njegov nastup opisali u superlativima, hvaleći njegovu urođenu muzikalnost i savršenu tehniku, ne štedeći pohvale ni za odabir glazbe za recital. 

Bračić je svojim nastupom, kažu kritičari, odao počast i kompozitorima čija je djela izvodio, kao i zahvalnoj publici inteligentnom i predanom izvedbom, sve upakiravši u poniznu eleganciju koja je oduševila prisutne. 

U recitalu su prevladavala djela Bacha i Haydna, uz sjajne izvedbe Hommaga a Haydn Claudea Debussyja i Hommage a Bach hrvatskog kompozitora Davorina Kempfa. Drugi dio recitala prevladavala su djela Brahmsa, a na oduševljenje publike na bis je izveo Ravelov Hommage a Haydn.

Svi relevantni kritičari slažu se da je pred Javorom Bračićem blistava karijera, pa se nadamo da će ovakvim nastupima počastiti i domaću publiku.

Kako Bračić izvodi Haydna možete poslušati odmah:

26.10.2013. 11:15:00
http://metro-portal.hr/javor-bracic-odrzao-sjajan-recital-u-new-yorku/81271/