Metro-portal.hr

objavljeno 20.01.2022. 17:01:00
REZIDENCIJE

Javni poziv za rezidencije u 2022.

U 2022. godini MPC će ugostiti 8 umjetnika i/ili umjetničkih kolektiva na rezidencijalnim boravcima između travnja i studenog

Zanimljiv javni poziv
Zanimljiv javni poziv (Arhiva)

Poziv za sve profesionalne plesne umjetnike/ce za prijavu na rezidencijalni boravak u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu u 2022. godini.

Mediteranski plesni centar (MPC) Svetvinčenat funkcionira kao platforma za istraživanje plesa i pokreta - nudeći umjetnicima prostor i bazične uvjete za kreiranje i razvoj različitih izvedbenih formi te kao takav godinama ugošćuje brojne umjetnike u različitim fazama istraživanja i kreiranja vlastitih projekata. Smješten u pitoresknom istarskom gradiću Svetvinčenat, MPC nudi i inspirativno okruženje, mir i izolaciju s ciljem osiguravanja rada bez distrakcija. 

U 2022. godini MPC će ugostiti 8 umjetnika i/ili umjetničkih kolektiva na rezidencijalnim boravcima između travnja i studenog.

ŠTO OSIGURAVA MPC?
- rezidencijalni boravak za do pet osoba po projektu u pojedinačnom trajanju između 7 i 10 dana (ukoliko vam je za potrebe realizacije / istraživanja projekta nužan veći broj osoba/suradnika ili dulji boravak, molimo da to obrazložite u prijavi!)
- korištenje prostora dvorane MPC-a za umjetničko istraživanje i rad
- smještaj u spavaonici otvorenog tipa. Na raspolaganju su garderoba, skladište, kuhinja, prostor za odmor te sanitarne prostorije.
- pokrivene troškove prehrane za vrijeme trajanja umjetničke rezidencije

ŠTO SE OČEKUJE OD UMJETNIKA NA REZIDENCIJI?
- pokrivanje troškova prijevoza do Svetvinčenta i natrag
- javnu prezentaciju rada i/ili radionicu za amatere ili profesionalce (Prijedlozi ostalih aktivnosti, poput okruglih stolova, radionica i diskusija, su dobrodošli.)

KAKO SE PRIJAVITI? 
Proces prijave uključuje osnovne informacije o prijavitelju, dosadašnjem radu, novom projektu te dokumente kojima se te informacije potkrepljuju. PRIJAVA se nalazi OVDJE. Rok za prijave je 20. veljače u 23:59 sati. Prijavnica se ispunjava na hrvatskom ili engleskom jeziku. U slučaju dodatnih pitanja kontaktirajte nas putem zagrebdancecompany@gmail.com najkasnije do 10. veljače. 

20.01.2022. 17:01:00
http://metro-portal.hr/javni-poziv-za-rezidencije-u-2022/136094/