Metro-portal.hr

objavljeno 12.02.2014. 16:32:00
OPREZ

Jarunu prijeti poplava, vodeni val stiže

Izlio se potok na Jarunu zbog izuzetno visokog vodostaja Save koja sporo otječe, pa se rade zečji nasipi

Jarun je poplavljen
Jarun je poplavljen (Twitter)

Jarun je prepun zečjih nasipa jer se izlio potok koji ide prema jezeru, pa hitne službe pozivaju sve građane da uklone automobile kako bi vozila vatrogasaca i ostalih službi mogli intervenirati na vrijeme.

Grade se zečji nasipi kako bi se zaustavilo poplavljivanje podruma, a u Gradu Zagrebu je proglašeno redovno stanje obrane od poplave koje se proglašava na vodostaju od 350cm, a izvanredne mjere 450cm (izvanredno stanje na 550 cm).

Hrvatske vode obavijestile su Ured da postoji mogućnost prelijevanja potoka Vrapčak iz kazete Jarun preko prometnice koja ide oko Jarunskog jezera. Obaviješteni su nadležni iz ŠRC Jarun i pripremaju se za prelijevanje vode. Oko potoka Vrapčaka postavljaju se začju naspi jer se voda opasno približila zgradama. 

Na širem zagrebačkom području došlo je znatnog prelijevanja vode po kolnicima pa su slijedom toga neke prometnice zatvorene za promet, a na većini je otežan promet. Nastavno na rekordne padaline koje su pogodile zagrebačko područje, počeli su i problemi s klizištima. Tako je Sljemenska cesta zatvorena za promet zbog velike količine zemlje na kolniku. Sve žurne službe su na terenu i pružaju pomoć, a građani se mole za strpljenje.

12.02.2014. 16:32:00
http://metro-portal.hr/jarunu-prijeti-poplava-vodeni-val-stize/83252/