Metro-portal.hr

objavljeno 25.11.2010. 19:21:07
STRANKA ZARADILA?

Jarnjak potvrdio da USKOK istražuje slučaj stranačkog BMW-a

Taj je auto plaćen kada je vraćen natrag, rekao je Jadrnjak o HDZ-ovom BMW-u koji je zanimljiv USKOK-u

Šeks i Jarnjak
Šeks i Jarnjak (Getty Images)

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak rekao je danas kako stranka nije dobila nikakav novac prilikom povrata proizvođaču skupocijenog BMW-a, već je morala platiti odštetu za njegovo korištenje od 84 tisuće eura i potvrdio da se za to pitanje interesira USKOK.

"Taj je auto plaćen kada je vraćen natrag", rekao je Jarnjak novinarima u Saboru koje je zanimalo na koji je način stranka platila skupi BMW i koliki je novac dobila nakon povrata automobila proizvođaču.

Ivan Jarnjak, koji je bio glavni tajnik HDZ-a kada je kupovan sporni automobil, rekao je kako plaćanje nije obavljeno prilikom preuzimanja, već prilikom povrata. Na računu BMW-a, kada je stigao u stranku, pisalo je "plaćen prema dogovoru", odnosno da će plaćanje uslijediti kada za to dođe vrijeme.

To se dogodilo prilikom povrata BMW-a proizvođaču, kada je stranka, po Jarnjakovim riječima, na račun odštete morala platiti 84 tisuće eura.

U obračun je tada uračunat povrat novog BMW-a, ali i jednog starog koji je stranka od prije posjedovala. "Još smo morali doplatiti 84 tisuća eura, na račun odštete za korištenje, budući da se radilo o skupocijenom autu", dodao je.

Istaknuo je i kako sve to piše u reviziji, da je sve provedeno transparentno i sa službenih računa. Opovrgnuo je i postojanje crnih stranačkih fondova, rekavši da on "takvo što nije imao".

Odbio je i bilo kakvo daljnje komentiranje nabave BMW-a rekavši da se za to pitanje interesira USKOK, čije predmete nikada ne komentira.(hina/metro-portal)

25.11.2010. 19:21:07
http://metro-portal.hr/jarnjak-potvrdio-da-uskok-istrazuje-slucaj-stranackog-bmw-a/51772/