Metro-portal.hr

objavljeno 29.09.2010. 18:28:00
RAZLOZI NEPOZNATI

Jandroković osudio incident u Düsseldorfu

Na zgradu hrvatskog generalnog konzulata u Düsseldorfu jedna je osoba prijepodne bacila dva molotovljeva koktela; istraga je u tijeku

Na hrvatski konzulat u Düsseldorfu bačena dva molotovljeva koktela
Na hrvatski konzulat u Düsseldorfu bačena dva molotovljeva koktela (Johannes Galert/Pixathlon/CROPIX)

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković osudio je u srijedu u Zagrebu napad na hrvatski konzulat u Düsseldorfu rekavši kako je najvažnije to što nema ozlijeđenih, a materijalna šteta minimalna. Ministar Jandroković rekao je i kako se čuo i s generalnim konzulom Vjekoslavom Križancem koji ga je izvijestio o tome da je njegovo zdravstveno stanje dobro.

Napadač je uhićen, a motivi se ne znaju kazao je Jandroković, dodavši da trenutno traje istraga njemačke policije. Na zgradu hrvatskog generalnog konzulata u Düsseldorfu jedna je osoba prijepodne bacila dva molotovljeva koktela. Prema priopćenju njemačke policije generalni konzul ambulatno je obrađen jer je došao u kontakt s prahom za gašenje požara, a požar koji je brzo ugašen uzrokovao je manju štetu na zgradi.

Prema onome što smo saznali ne radi se o osobnim motivima nesnošljivosti prema nekom od djelatnika konzulata, rekao je Jandroković, dodajući kako će se razlozi vidjeti kad njemačka policija da cjelovito izvješće. Jandroković je pohvalio djelatnike konzulata koji su, kako je kazao, reagirali pribrano.(hina/metro-portal)

29.09.2010. 18:28:00
http://metro-portal.hr/jandrokovic-osudio-incident-u-dusseldorfu/48936/